Principal » general » IM și Social Media ucigând traficul și veniturile SMS ale operatorilor de telefonie mobilă?

IM și Social Media ucigând traficul și veniturile SMS ale operatorilor de telefonie mobilă?

general : IM și Social Media ucigând traficul și veniturile SMS ale operatorilor de telefonie mobilă?


Serviciul de mesaje scurte (SMS) este un serviciu de bază care este susținut de fiecare telefon GSM produs. Ca atare, a devenit omniprezent și astfel o sursă puternică de venit pentru operatorii de rețele mobile.

În ultimii ani, am văzut, printre altele, creșterea serviciilor de mesagerie instant și servicii media sociale, cum ar fi Yahoo Messenger, 2Go, MXit, Eskimi, Skype, BBM, Facebook, WhatsApp și Twitter. Milioane de oameni din întreaga lume utilizează aceste servicii - în special pentru comunicările de bază de zi cu zi.

Este ușor să vedem cum HowsApp, BBM și Skype mănâncă veniturile operatorilor, deoarece aceștia iau în mod clar un anumit trafic atât de la SMS, cât și de voce. Ceea ce nu poate fi atât de evident este faptul că mesajele Facebook și mesajele Twitter Direct sunt folosite în locul SMS-urilor de către o mulțime de oameni - iar tendința crește.

Prin SMS, abonatul este facturat pentru fiecare mesaj trimis. În utilizarea serviciilor de mass-media sociale și a serviciilor de mesagerie instantanee, abonatul este facturat cu o sumă foarte mică, deoarece serviciile se execută pe date de pachete, de exemplu, GPRS, EDGE, 3G, 3.5G, 4G, etc. Uneori, mai multe mesaje nu se ridică la nimic mai mult decât N1.00. Este o economie de cost mare pentru abonat, dar, dimpotrivă, și o pierdere semnificativă a veniturilor pentru operator.

În măsura în care văd, nu există nici o cale în jurul ei. Această tendință este viitorul. Comunicațiile vor fi în mare parte direcționate prin intermediul pachetelor de date. Cine știe? Chiar și SMS-ul poate funcționa în acest fel, dacă operatorii se trezesc la realitățile de la sol și îl îmbrățișează.

Utilizați în mod regulat un serviciu de mesagerie instantanee în locul mesajelor SMS? Utilizați orice în locul telefoniei mobile? Ce zici de mesaje prin intermediul rețelelor sociale?

Citiți și: alimentați laptopul în mașină cu ajutorul adaptorului de mașină Xantrex Xpower

Distribuiți-vă experiențele.

Recomandat
Lasă Un Comentariu