Principal » general » Mi-e dor de Windows Mobile prea

Mi-e dor de Windows Mobile prea

general : Mi-e dor de Windows Mobile prea

În articolul meu recent, În căutarea unui sistem de operare mobil ideal, am menționat modul în care Symbian a fost un sistem OS de bază pentru mine, având în vedere extremele pe care le prezintă actuala linie de platforme mobile. Ceea ce nu am menționat în acel articol este că Windows Mobile, strămoșul mort al Windows Phone, a fost de asemenea bun în cărțile mele.

Vezi tu, Windows Mobile nu era nimic asemănător cu Windows Phone. Pentru început, nu a fost elegant. Dar, de asemenea, a avut și caracteristici pe care Windows Phone le are în visele sale. A existat, printre altele, multi-tasking, stocarea în masă USB și transferul de fișiere Bluetooth.

Windows Mobile a alimentat unele dintre cele mai populare smartphone-uri de atunci, deși nu a câștigat nimic aproape de dominanța aproape totală a Symbian.

Windows Mobile avea două variante. Cea mai populară era versiunea "Pocket PC" care era bazată pe touchscreen și avea nevoie de un stylus. Varianta "Smartphone" a fost non-touch și a fost proiectată și potrivită mai mult pentru factorul de formă bomboană.

Primul meu smartphone WinMo a fost Sprint Mogul, o varianta a HTC Titan. L-am achiziționat în iunie 2008. A fost un dispozitiv CDMA pe care l-am folosit în rețeaua Reltel (mai târziu ZOOMmobile). A rulat versiunea Pocket PC a lui WinMo. Mogul a fost un glisor lateral, cu o tastatură hardware superbă care mi-a câștigat imediat inima. Una dintre versatilitatea mare a WinMo a fost gama foarte largă de comenzi rapide de la tastatură, oferind o mare utilizare.

Am fost atat de entuziasmat de Windows Mobile ca luna viitoare cand am vazut un produs candybar de la Samsung, am sarit la ea. Și a fost unul dintre cele mai bune telefoane mobile pe care mi-am cheltuit vreodată banii - Samsung i780 (prezentat mai sus).

Citește și: Să petrecem! #MobilityRave 15 februarie

Modelul i780, care a rulat ediția WinMo Pocket PC, a fost un instrument de productivitate de vârf, și am avut dificultăți să-l las să meargă. Integrarea interfeței touch-based a lui WinMo Pocket PC în factorul de formă bomboană a fost realizată superb de Samsung. De fapt, am folosit-o de mai bine de 3 luni înainte ca acea atingere a nebuniei care propulsează esența lui Mister Mobility sa stricat. Am vândut-o unui prieten non-geek care încă jură până astăzi că i780 a fost un heck de dispozitiv.

Am avut cinci smartphone-uri WinMo după aceea, și nici unul nu mi-a făcut-o pentru mine ca și Samsung i780. HTC Touch Pro s-a apropiat și îmi amintesc și cu dragoste. The Touch Pro a lansat versiunea WinMo Pocket PC și a avut interfața UI personalizată a HTC pe partea superioară a sistemului de operare. Notă: nu în sistemul de operare. A fost mai mult un strat pe partea de sus, și deci nu la fel de integrat ca ceea ce se obține cu Sense 4.0 pe HTC One X astăzi.

Ultimul meu dispozitiv WinMo a fost LG W550, un dude candybar care rulează versiunea WinMo Smartphone. L-am achiziționat în martie 2010. A fost un dispozitiv bun, dar nu deloc în nici un fel.

Aș vrea să mai aibă un dispozitiv WinMo în arhivele mele - știi, din motive de istorie. Microsoft a abandonat-o pentru Windows Phone, o platformă mai modernă, dar mai puțin versatilă, în opinia mea. Nu văd de ce punctele forte ale WinMo nu pot fi integrate în Windows Phone. Dar ce știu?

Mă îndoiesc că pot folosi confortabil un dispozitiv Windows Mobile drept smartphone-ul meu primar, dar cu siguranță nu-mi place platforma.

De asemenea, citiți: App App pentru o viață fericită
Recomandat
Lasă Un Comentariu