Principal » general » Iată un telefon care face apeluri telefonice fără baterie

Iată un telefon care face apeluri telefonice fără baterie

general : Iată un telefon care face apeluri telefonice fără baterie

Apelurile telefonice se numără printre cele mai importante utilizări ale telefoanelor noastre. Prin urmare, caracteristica utilizează o mare parte a bateriei telefonului dvs., mai ales dacă efectuați o mulțime de apeluri. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă a fost creat un telefon care nu utilizează bateria? Ce zici de un telefon care poate efectua apeluri fără baterie? Un cercetător la Universitatea Washington a creat un prototip al unui astfel de dispozitiv. Dacă acest concept vine la viață, ar schimba drastic modul în care folosim telefoanele noastre pentru a efectua apeluri și pentru a efectua alte sarcini.

Acest prototip a fost creat de Joshua Smith, cercetător la laboratorul Universității Washington pentru informatică și inginerie electrică. Dl. Smith a petrecut ani de zile în curs de dezvoltare prototip, care poate face apeluri telefonice fără o baterie fizică prezentă. Potrivit lui Smith, tehnologia poate fi dezvoltată și a început deja să se lucreze, care poate atrage energia din mediul înconjurător și semnalele de transmisie wireless, pe care le numește "Backscatter".

Această tehnologie a fost inspirată de ideile spionilor sovietici în timpul Războiului Rece. Spionii au folosit bug-uri speciale, care au fost alimentate de frecvențe radio specifice. Aceste frecvențe au fost, de asemenea, utilizate pentru a transmite date printr-un proces de oglindire. Smith și echipa sa au dat seama cum să creeze o stație de bază viabilă care ar putea fi încorporată în turnurile moderne de celule prin controlul și optimizarea procesului de oglindire, folosind software modern. În momentul de față, echipa se concentrează mai mult pe comunicarea prin apeluri telefonice fără baterie, deși ei speră să găsească o modalitate de a face tehnologia să funcționeze pentru alte lucruri.

Potrivit rapoartelor, echipa a făcut deja primul apel telefonic folosind această tehnologie. Cu toate acestea, acum există o mulțime de limitări. Calitatea sunetului de pe dispozitiv este încă destul de slabă, de exemplu. De asemenea, dispozitivul este încă analogic, ceea ce înseamnă că vorbirea și ascultarea nu sunt posibile în același timp. În plus, dispozitivul nu arată aproape nimic de telefon acum. În prezent, echipa de cercetare are speranțe mari pentru dispozitiv. Sperăm că în curând va fi lansat primul smartphone care va efectua apeluri fără baterie.

De asemenea, citiți: Smartphone 4G de buget: Zopo Hero 2 Specificații

Sursă

Recomandat
Lasă Un Comentariu