Principal » general » Hacking: Împingeți-vă mobilul la limitele sale

Hacking: Împingeți-vă mobilul la limitele sale

general : Hacking: Împingeți-vă mobilul la limitele sale

Oamenii se hărțuiesc în telefonul lor din diverse motive. Pentru mine, cea mai timpurie incercare de a avea o astfel de "hackscapade" a fost atunci cand am portat "Cooked" ROMS pe telefonul meu HTC Universal acum 7 ani. De-a lungul timpului, am pierdut numărul de dispozitive pe care am încercat să le extind limitele. Lista mea cuprinde:

 • Pornit Debian Linux la Palm Treo 650
 • Cooked WM6 și Android ROMS pe HTC TyTn II
 • Gatiti ROMS pe cateva alte telefoane HTC pe care nu le pot aminti modelelor lor
 • Jailbreaked iPod Touch, iPad, și în ultima vreme
 • Înrădăcinat dragul meu prosperă Toshiba

Oricine deține un dispozitiv bazat pe sistemul de operare Android ar putea deja să știe că sistemul de operare Google oferă o cantitate extraordinară de libertate direct din cutie. Cu toate acestea, oamenii încă mai au nevoia de a-și hacka dispozitivele pentru a-și extinde limitele.

De ce?
Întrebarea acum este: De ce oamenii își hackesc telefoanele mobile? Care este cauza acestui impuls și a dependenței insațiabile de a vă împinge computerele mobile la limitele lor? Care sunt beneficiile obținerii accesului rădăcină la dispozitivul dvs.?

Oamenii spun că există întotdeauna două clase de utilizatori ai tehnologiei; cei care iau și folosesc tehnologia așa cum le este adus, fără întrebări sau plângeri, și cei care doresc să se dedice adânc în esența a ceea ce li se oferă și doresc să se împuternicească cu totul pentru a profita la maximum de acea tehnologie . Această regulă este valabilă și pentru telefoanele mobile. Mulțimea poweruser a fost întotdeauna diferită de utilizatorul mediu.

De asemenea, citiți: Cum să proiectați dispozitive touchscreen care nu arată și se comportă ca iPhone

Înrădăcinarea Android Mobile

Înrădăcinarea dispozitivului Android vă oferă acces fără egal la fiecare aspect al dispozitivului. Acesta vă permite să descărcați tone de aplicații numai cu rădăcini, să vă împingeți hardware-ul la noi înălțimi, iar pe unele dispozitive chiar să blocați diferite versiuni personalizate ale Android.

Sistemul de operare Android se bazează pe Linux. Cineva a descris Linux ca un sistem de operare mare, rău, înfricoșător, cunoscut doar de oamenii cu barbă de gât. În timp ce acest lucru nu mai este adevărat, oamenii ca "Maddog", probabil, încă se potrivesc perfect această imagine. Aplicațiile Android au nevoie de permisiunea de a accesa anumite părți ale Linux și nu toate aplicațiile au acest acces special "rădăcină". Părțile care au acces restricționat includ blițul aparatului foto și capacitatea de a face fotografii. Există o grămadă de alte aplicații care au nevoie de acces de root și din alte motive, însă premisa de bază este aceeași.

Cum funcționează jailbreaking dispozitivele dvs. iOS?

Conceptul în sine este identic cu ceea ce se obține prin înrădăcinarea pe Android. Jailbreaking un iPad, iPhone sau iPod Touch deschide lucruri cum ar fi utilizarea de aplicații care nu sunt aprobate de producător sau schimbarea aspectul UI dispozitiv. Android deja permite acest lucru într-o foarte mare măsură implicit. Modificările din spatele scenei sunt la fel. O mulțime de ceea ce puteți face cu un dispozitiv închis Apple închis, puteți deja face cu dispozitivul Android, dar pentru a debloca cu adevărat tot ce ai nevoie pentru a rădăcina. Permiteți lucruri care, de obicei, nu ar avea permisiunea de rădăcină să le aibă.

De ce Root?
Căutând pe web, am dat peste câteva alte motive pentru care oamenii își rădăcină dispozitivele Android și am luat timp pentru a le compila aici:

 • Overclockarea CPU-ului unui dispozitiv este destul de simplă și destul de sigură datorită numeroaselor aplicații terță parte, însă sistemul de operare Android nu-l permite în mod nativ.
 • Eliminarea producătorului instalat bloatware
 • Îmbunătățirea performanței prin trucurile de kernel
 • Abilitatea de a captura imagini (acum nativ în Android 4.0 ICS)
 • Utilizarea aplicațiilor rădăcină numai
 • În cele din urmă, vă rădăcina dispozitivul pentru că puteți!
De asemenea, citiți: O generație de smartphone-uri și oameni prost

Cuvânt de prudență

Prin faptul că nu permiteți accesul la contul superuser, producătorul și transportatorul dvs. v-au protejat în principiu de a face lucruri care pot schimba sistemul și îl pot face inutilizabile. Tot ce este nevoie este o tastă greșită pentru a transforma noul tău dispozitiv strălucitor Android într-o cărămidă din plastic și metal fără conexiune. De cele mai multe ori acest lucru este recuperabil, dar nu întotdeauna.

Înrădăcinarea mobilului dvs. poate deschide o lume a libertății și a distracției, dar rețineți că rădăcina vă aparține pe propria răspundere.

Recomandat
Lasă Un Comentariu