Principal » general » Rețelele GSM răspund la amenzile NCC privind calitatea rețelei

Rețelele GSM răspund la amenzile NCC privind calitatea rețelei

general : Rețelele GSM răspund la amenzile NCC privind calitatea rețelei

O declarație privind amenzile aplicate Airtel, Etisalat, Globacom și MTN de Comisia de Comunicații din Nigeria referitoare la calitatea rețelei.

Airtel, Etisalat, Globacom și MTN ar dori să emită în comun o declarație privind decizia Comisiei Nigerian Communications (NCC) de a sancționa toți cei patru operatori pentru nerespectarea standardelor de calitate a serviciilor.

Dorim să asigurăm clienților din toate cele patru rețele că ne-am angajat să furnizăm clienților noștri servicii de înaltă calitate. În ultimii zece ani, peste 1 trilion de locuitori au fost investiți în construirea și consolidarea celor patru rețele mobile. Numai în 2012, cei patru operatori vor cheltuia peste 400 miliarde de investiții suplimentare în rețelele lor. Toți cei patru operatori se concurează activ în ceea ce privește calitatea serviciului pentru a câștiga loialitatea clienților existenți și a atrage noi clienți.

Suntem cu toții la fel de frustrați și îngrijorați de eșecurile de a răspunde așteptărilor și nevoilor clienților în ceea ce privește calitatea serviciilor. Nigeria merită și are nevoie de rețele de telecomunicații de primă clasă. Ne cerem scuze fără rezerve pentru dvs., clienții noștri, pentru acele ocazii în care ați fost dezamăgiți sau neplăcuți de pierderea sau nerespectarea nivelului de calitate necesar. Cu toate acestea, credem că este necesar să explicăm provocările majore cu care ne confruntăm ca operatori și să cerem înțelegerea și sprijinul dumneavoastră.

Principalul factor care afectează calitatea serviciului este absența unei surse de putere sigure. Fiecare site este alimentat 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an de două generatoare de motorină și necesită o livrare regulată de motorină, precum și o protecție de 24 de ore pe zi. Trebuie să recunoaștem faptul că evaluarea calității serviciului față de țările care nu funcționează într-un astfel de mediu este nerealistă.

De asemenea, citiți: În curând veți putea să vă înregistrați pentru cartea dvs. de identitate națională pe telefonul dvs. smartphone

Al doilea factor major care afectează calitatea rețelei este reducerea frecventă a rețelelor de fibre care leagă locurile de celule. Acestea sunt adesea dăunătoare în natură. Recent, operatorii au cerut ca Infrastructura de Telecomunicații să fie declarată "Infrastructură Națională Critică", care ar avea ca rezultat o protecție sporită a acestor active și ar incrimina daunele intenționate ale acestora.

O altă evoluție la fel de îngrijorătoare este tendința recentă de închidere fără discriminare a siturilor de către ministere, departamente și agenții ale guvernelor federale, de stat și locale, în vederea impunerii multiplei impuneri a infrastructurii de telecomunicații.

În cele din urmă, problema securității este o amenințare majoră din partea mediului nostru de operare. Am avut cazuri deosebit de nefericite în cazul în care angajații noștri au fost agresați fizic și, în unele cazuri, au fost uciși în timpul vizitei de întreținere a site-ului, toate într-o încercare de a susține calitatea serviciilor.

Dorim să folosim acest mediu pentru a solicita CNC, Agenției Naționale pentru Standarde și Reglementări în Domeniul Mediului, Ministrului Tehnologiei Comunicațiilor, Adunării Naționale și Biroului Consilierului pentru Securitate Națională să lucreze în armonie pentru a pune în practică un mediu în care putem continua investițiile substanțiale în realizarea rețelelor de telecomunicații de clasă mondială.

Deși vom continua să realizăm aceste investiții care vor îmbunătăți și calitatea serviciilor, trebuie subliniat faptul că, în industria telecomunicațiilor, astfel de investiții nu duc la îmbunătățirea calității serviciilor decât după 12 luni. Prin urmare, suntem preocupați de faptul că amenzile nu vor aduce îmbunătățirile dorite privind calitatea serviciului sau nu vor oferi o soluție durabilă, ci vor epuiza doar resursele esențiale care altfel ar fi utilizate pentru lansarea rețelei.

De asemenea, citiți: De ce fiecare echipă de mici afaceri ar trebui să ia în considerare Blackberry

De asemenea, datorită caracterului intensiv al capitalului operatorilor noștri, suntem preocupați de faptul că un regim de sancțiuni va eroda în mod inevitabil încrederea instituțiilor financiare și a partenerilor critici din industrie. Suntem, de asemenea, îngrijorați de faptul că ar putea crea o atmosferă de anxietate și de incertitudine în materie de reglementare, care nu este atractivă pentru investiții. Prin urmare, suntem activi în legătură cu autoritatea noastră de reglementare pentru a rezolva această problemă.

Soluțiile explorate includ asigurarea unui cadru de calitate a serviciilor, ținând seama de factorii de mediu pertinenți care afectează furnizarea serviciilor și păstrând capacitatea industriei de a atrage nivelurile necesare de investiții în infrastructură pentru a răspunde așteptărilor părților interesate.

Nigeria merită și are nevoie de rețele de telecomunicații de clasă mondială. Nici un sector în Nigeria nu a înregistrat mai multe progrese decât sectorul telecomunicațiilor. Cerem înțelegerea tuturor părților interesate, deoarece continuăm să investim și să construim rețelele în beneficiul tuturor nigerienilor.

Semnat,

Recomandat
Lasă Un Comentariu