Principal » general » Facturare GSM: Suntem înșelați?

Facturare GSM: Suntem înșelați?

general : Facturare GSM: Suntem înșelați?

Ca cineva care urăște să fie înșelat (cine nu?), Gândul uneori trece peste mintea mea cu privire la faptul că companiile GSM ar putea să ne ia pentru o plimbare.

Odată, am plătit cu bună-voie N50 pe minut pentru a păstra legătura cu cei dragi și pentru a efectua tranzacții de afaceri. Odată cu apariția facturii per secundă și a scăderii în continuare a tarifelor pentru apeluri (din cauza concurenței sau a reglementării?), Apelurile vocale variază acum între N20 - N40, în funcție de planul dvs. de conversație cu operatorul dvs. de telefonie și pe care îl apelați apel în afara rețelei dvs.).

Pentru a găsi o cale în jurul ratelor exorbitante de a efectua apeluri către alte rețele, mulți dintre noi poartă acum cartele SIM de aproape toate rețelele și fac apeluri către rețeaua corespunzătoare. Alții vizitează pur și simplu un call center comercial și plătesc N20 pe minut, în timp ce alții merg în continuare pentru CDMA care sunt relativ mai ieftine.

Pot susține în mod sigur că mulți nigerieni nu cunosc tarifele pentru apeluri pe care le folosesc. Ei sunt, de fapt, conștienți de numele planului, de exemplu, XtraCool sau Classic Plus și știu că efectuarea de apeluri în rețea este mai ieftină. Dar foarte puțini dintre noi nu verifică cât de mult suntem facturați pentru fiecare apel.

M-am decis să fac niște teste aleatorii și am descoperit că în toate rețelele au existat discrepanțe în facturare. În multe cazuri, am fost suprasolicitat - de exemplu, am fost taxat 56 kobo pe secundă pe MTN meu Xtra rece în loc de 53 kobo. În mod surprinzător, am observat, de asemenea, că am fost de asemenea încasat - La Etisalat, am fost taxat N29.50 în loc de N30 pentru o convorbire de 60 de secunde la 50 kobo pe secundă.

De asemenea, citiți: De ce se pare că Nigeria a pierdut 5 milioane de abonați mobili

Deci, întrebarea mea este: ce ar putea fi cauza prețurilor neregulate?
Probleme umane sau de calculator? NCC unde ești?

Îți cer să-ți scoți creionul și calculatorul și să-ți faci propriile teste aleatorii. Veți descoperi cât de mult plătiți de fapt pentru apelul respectiv și, în cele din urmă, vă puteți peria abilitățile matematice!

Recomandat
Lasă Un Comentariu