Principal » general » Google lansează API-ul Google+

Google lansează API-ul Google+

general : Google lansează API-ul Google+

Astăzi, Chris Chabot de la Google Inc. a anunțat lansarea celei mai recente API-uri de platformă socială (Google+). Potrivit lui, "această versiune inițială a API este axată doar pe datele publice - vă permite să citiți informațiile pe care oamenii le-au trimis în mod public pe Google+".

El a mai spus că au urmat cele mai bune practici în inițierea API-ului platformei. El a subliniat următoarele puncte:

  • Metodele noastre API sunt cererile RESTful HTTP care returnează răspunsurile JSON.
  • Formatele noastre de sarcină utilă utilizează sintaxa standard (de ex. PoCo pentru informații despre oameni, ActivityStrea.ms pentru activități).
  • Utilizăm OAuth 2 pentru accesul sigur de încredere la datele de utilizator.
Bibliotecile pentru alte limbi de programare (Java, GWT, Python, Ruby, PHP, Obj-C și .NET) au fost puse la dispoziție pentru a permite specialiștilor din aceste domenii să își dezvolte aplicațiile "plus". Potrivit lui, aceste biblioteci sunt toate opensource. Întrucât Google continuă să extindă mai multe funcții pentru Google plus, așteptăm să vedem cine câștigă între Google + și Facebook când Google+ devine deschis tuturor. Pentru moment, Google plus este accesibil numai prin invitații. Aceasta înseamnă că cineva trebuie să vă invite la platformă. Potrivit Google, acest lucru se datorează faptului că Google Plus este încă pe teren. Cu toate acestea, este remarcabil faptul că în prezent există peste 10 milioane de conturi pe Google plus, conform lui Larry Page la 14 iulie.
Recomandat
Lasă Un Comentariu