Principal » general » Google introduce analize de grup peer pentru a scana pentru malware

Google introduce analize de grup peer pentru a scana pentru malware

general : Google introduce analize de grup peer pentru a scana pentru malware

Google utilizează o nouă tehnică pentru a vâna aplicațiile potențial dăunătoare din Magazin Play înainte de a avea șanse să pună în pericol orice dispozitiv. Această metodă este cunoscută sub numele de analiză de grup de experți, iar compania și-a detaliat eforturile de a implementa această metodă la începutul acestei săptămâni. Analiza grupului de elevi utilizează învățarea mașinilor pentru a grupa aplicații similare, apoi a le examina pentru orice diferențe excepționale. Aici, AI caută practic ceva neobișnuit pentru categoria de aplicații sau orice altceva care ar putea fi folosit în scopuri rele.

Un bun exemplu de intenție potențial dăunătoare este un instrument de conversie valutară care solicită permisiunea de a accesa persoanele de contact sau un calculator care încearcă să vă acceseze locația. dacă ceva neobișnuit este preluat de AI, un inginer de securitate Google analizează aplicația suspectă. Tehnologia funcționează prin inspectarea diverșilor factori pentru a determina modul de grupare a aplicațiilor. Lucrurile cum ar fi numele și categoria de aplicații sunt în primul rând pe lista de priorități. De asemenea, AI analizează lucruri precum descrierea aplicației și dimensiunea aplicației. Scopul este de a crea grupuri care să conțină aplicații comparabile, în care AI devine mai ușor să ghicească funcția unei aplicații și permisiunile necesare pentru a-și face treaba. Dacă o aplicație solicită permisiuni care nu sunt personale pentru categoria sa, este marcată de AI.

Una dintre cele mai mari specialități ale Google este învățarea în mașină, iar aceasta nu este prima dată când compania a încercat să utilizeze o astfel de tehnologie pentru a-și proteja clienții. De exemplu, funcția Verificați aplicațiile încorporată în serviciile Google Play se execută pe orice telefon cu suita de aplicații Google instalată. Dacă este permisă, va scana orice aplicație și va căuta un cod sau un comportament potențial dăunător. Cu toate acestea, acest instrument poate fi totuși eliminat dacă utilizatorii doresc să instaleze aplicații terță parte. Prin urmare, Google poate proteja numai clienții care descarcă aplicații exclusiv din Magazin Google Play. Evaluarea grupului de prieteni face Google mai bine să facă acest lucru.

De asemenea, citiți: obțineți actualizări software mai rapide cu aplicația Infinix Phone Update

Sursă

Recomandat
Lasă Un Comentariu