Principal » general » Radioul vechi bun a refuzat să moară

Radioul vechi bun a refuzat să moară

general : Radioul vechi bun a refuzat să moară

În fiecare zi, când intru în mașină, pornesc radioul. În birou, de multe ori îl ascult. Uneori, atunci când un receptor FM fizic nu este la îndemână și vreau să țin pasul cu știrile locale sau să mă bucur de muzică, mă întâlnesc și ascult via TuneIn Radio pe smartphone-ul meu. Nu sunt singur. În întreaga lume, miliarde de oameni asculta radio zilnic.

Radio-ul a refuzat să moară. Când a sosit televizorul, mașina de hype a țipat că radioul va dispărea în curând. Oamenii au spus de asemenea că PC-ul îl va omorî, internetul îl va omorî și, cel mai recent, că telefonul mobil îl va ucide. Dar chestia a refuzat să moară. Radioul nu va dispărea. De ce? Cum poate o astfel de tehnologie veche să reziste atacului tehnologiilor mai noi?

Ce face radioul atât de omniprezent?

  1. Neobstructiv . Poate că atributul cel mai ușor de utilizat al acestui mediu este că acesta este unul dintre puținele canale media pe care le puteți utiliza fără distragere a atenției în timp ce faceți altceva. Puteți conduce în siguranță în timp ce ascultați radioul. Puteți asculta radioul în timp ce gătiți, faceți feluri de mâncare, faceți rufele, citiți, scrieți sau pictați. Radio-ul este foarte neobstructiv. Nici o altă mass-media nu este atât de neobstrucționată. Televiziune? Internet? Mobil? Nah. Toți au nevoie de atenție pentru a le bucura pe deplin. Radioul vechi bun poate juca în fundal în timp ce continuați cu aproape orice sarcină pe care o aveți la dispoziție.
  2. Accesibil . Aproape oricine își poate permite un receptor FM inferior. Este mai ieftin decât telefoanele mobile cele mai accesibile.
  3. Consum redus de energie . Puneți două baterii AA sau AAA și aveți suficientă putere pentru a rula setul de radio mic pentru zile într-o întindere. Radio-ul este o tehnologie de putere atât de scăzută încât numai telefoanele cele mai de bază au fost potrivite în acea zonă. Astfel, nenumărate populații din zonele rurale - care sunt adesea fără alimentare cu energie - sunt blocate pe seturile lor de radio ca mijloc de a rămâne în contact cu știrile, informația și muzica.
  4. Wide Reach . Dacă există locuri în care un semnal de televiziune nu este disponibil sau în care este disponibil un internet mobil, este probabil că un semnal AM sau FM - indiferent cât de slab - va fi disponibil. Undele radio au o acoperire mult mai largă decât majoritatea celorlalte tehnologii media. La un moment dat, unele posturi AM ar putea fi preluate în întreaga lume. Până acum, unele stații FM pot fi preluate până la 100 de kilometri distanță. Amploare uimitoare.
  5. Imunitatea față de vreme rea . Comparat cu alte tehnologii fără fir, radioul FM este relativ imun la fulgere și interferențe de scântei.
De asemenea, citiți: Următorul iPhone 7 va veni în 3 variante: Vedeți cum arată

Alături de telefoanele mobile, radiourile rămân una dintre cele mai accesibile forme de tehnologie, acoperind peste 70% din populația lumii.

Vechiul radio vechi se trudește. Nu e fantezie. Nu este o margine de tăiere. Dar este dovedit și este cu adevărat disponibil aproape oriunde te duci pe planeta pământului. Pentru cât de mult va dura? Poate nimeni nu știe. Dar văzând că noile stații se află în flux în fiecare zi (și fiecare mașină este încă fabricată cu un receptor încorporat), se pare că va fi în jur de ceva timp.

Actualizare : Foarte ciudat coincidență că acest articol a fost publicat pe data de 13 februarie 2017. Nu aveam idee că a fost Ziua Mondială a Radio - 13 februarie în fiecare an.

Recomandat
Lasă Un Comentariu