Principal » general » Flash - este supraevaluat?

Flash - este supraevaluat?

general : Flash - este supraevaluat?

Ce este Flash exact și cât de omniprezent este? Cum influențează Flash pe web, pe tehnologia noastră de viață și browser așa cum o știm? Este tehnologia Flash importantă în standardele în creștere ale webului? Ne-ar putea numi un standard propriu în web 3.0, care are nevoie doar de rafinare? Sau putem spune că Flash în sine este închis și că un monopol al unei companii și, ca atare, și-a depășit utilitatea?

Acest articol încearcă o viziune holistică a tehnologiei Adobe Flash. De asemenea, încearcă să facă o previziune a următoarei frontiere a tehnologiei video web și multimedia.

bliț
Adobe Flash (fostă Macromedia Flash) este un fel de platformă multi-media care este utilizată pentru a adăuga animații, video și interactivitate la browsere sau pagini web. Flash manipulează grafica pentru a oferi animație pentru text, desene și imagini statice. Este folosit pentru streaming de audio și video de pe web. De asemenea, ar putea capta informații de la utilizatori, cum ar fi mouse-ul și tastatura.

Flash este frecvent utilizat pentru scopuri educaționale, demonstrații și jocuri. Platforma Flash a fost inițial achiziționată de Macromedia și a fost introdusă în 1996 și este în prezent dezvoltată și distribuită de Adobe Systems. Fișierele Flash sunt în format SWF.

Avantajele Flash
În ciuda criticilor privind Flash, utilizarea Flash este acum foarte răspândită. Macromedia susține că pătrunderea flash-ului este de 98% din toate paginile web. Aceasta arată cât de departe și cât de profund este Flash înrădăcinată în experiența noastră web. Adobe Flash ne-a permis să umplem abisul unei experiențe multimedia multi-platformă pe Web.

Cu excepția evidentă a iPhone-ului, iPod-ului touc, iPad-ului și, probabil, viitorul telefon Windows 7, Flash poate fi găsit pe aproape orice alt sistem de operare, pe desktop și pe sistemul de operare mobil, și chiar pe MAC și, bineînțeles, Universalitatea Flash a transformat-o într-un standard în sine. Dacă încercați să navigați pe internet fără a instala Flash Player, veți găsi într-un mod foarte greu cât de larg este Flash. Cele mai multe pagini web vor apărea blând și goale fără Flash!

Ceva de reținut
În ciuda acestor avantaje evidente evidente ale lui Flash de mai sus, și cât mai aproape de a fi acceptat pe scară largă și de un standard aparent, acesta este încă un produs al unei singure companii. Ceea ce aș numi o tehnologie proprietară dintr-o unitate.

Deci, dacă Adobe Flash este atât de înrădăcinată în tehnologia noastră de zi cu zi și este atât de utilă, de ce critica? Lupta vreodată prezentă între Apple și Adobe peste Flash a încălzit argumentul asupra senilității Flash, deoarece noile tehnologii precum HTML 5 se află în colț!

De asemenea, citiți: Sunt rezidenții din Abuja încercând să trimită Uber în Lagos?

Critică
Dacă ați urmat tendința din Techworld pentru ultimele câteva luni, atunci ați fi știut sursele din care Flash a avut cea mai mare critică. Aceasta este Apple Inc și Steve Jobs. În ultimul timp, Microsoft a luat o influență asupra Apple, considerând că HTML 5 este următoarea frontieră în tehnologia multi-media web.

Pentru a cita managerul de Internet Explorer; " Viitorul web este HTML5. Microsoft este profund implicat în procesul HTML5 cu W3C ". Esența chestiunii este că Apple susține că Flash este o platformă închisă și un monopol.

Apple a sugerat, de asemenea, că Flash este stânjenit, instabil și scurge durata de viață a bateriei? Standardul web tacturat pentru video, imagini și alte multi-media de la Apple și Microsoft este HTML 5.

Avantajul pe care îl are HTML5 asupra Flash și alte tehnologii multi-media proprietate, cum ar fi Microsoft Silverlight și QuickTime, este că este un standard de protocol. Dacă nu chiar așa, ar fi așa atunci când va fi finalizată și nu va fi o soluție cu un singur furnizor.

Blițul este omniprezent
Flash este pretutindeni, de aceea întreprinderile plătesc sume mari de bani dezvoltatorilor pentru a crea și întreține site-uri web. Multe dintre aceste site-uri web se bazează foarte mult pe Adobe Flash pentru a oferi suport multimedia. Aruncarea Flash ar necesita astfel un redesign Web, care poate fi o întreprindere descurajantă, înfricoșătoare și costisitoare.

Atunci de ce este atât de criticat Flash? Când Apple a venit cu iPhone-ul lor OS 4.0, Flash a fost exclus în mod special. Ei au mers chiar mai departe pentru a schimba termenii de licențiere pentru dezvoltatorii care construiesc aplicații pentru versiunea 4.0. Programatorilor le-ar fi permis să dezvolte numai aplicații iPhone utilizând obiective C, C ++ sau javascript originale pentru SDK-ul iphone, excluzând în plus Flash.

Răspunzând la această schimbare, un evanghelist de măr, Lee Brimelow a strigat pe site-ul său personal, "Du-te înșurubă-te Apple". Deși blogul lui Brimelow are o declarație de declinare a responsabilității, afirmând că opiniile exprimate sunt propriile lui și nu cele ale lui Adobe, totuși era clar din această remarcă extremă că nu exista dragoste pierdută între Adobe și Apple.

Domenii evidențiate de Apple, unde Flash poate avea deficiențe
La începutul săptămânii trecute, anumite zone au fost subliniate printr-o scrisoare publică adresată Adobe despre neajunsurile lui Flash. Acest lucru ar fi enumerat aici, deoarece unele dintre aceste șase puncte pot fi valabile.

1. Blițul nu este deschis. "În timp ce produsele Adobe Flash sunt disponibile pe scară largă, aceasta nu înseamnă că sunt deschise, deoarece sunt controlate în întregime de Adobe și sunt disponibile numai de la Adobe. Prin aproape orice definiție, Flash este un sistem închis. "Există o ironie aici, pentru că ar putea fi cazul unui vas numit un fierbător negru. Știm că Apple operează o arhitectură semi-închisă în ecosistemul iphone și ipad. Dar MAC OS X în laptop-urile lor este de fapt un sistem deschis. Dar avem încă punctul; HTML5, CSS și JavaScript sunt standarde web deschise, care sunt acceptate de sistemul de operare iPhone.

De asemenea, citiți: noul ecran de pornire Windows Phone face o mare diferență

2. Multe site-uri web oferă acum videoclipuri în standardele HTML 5.

3. Fiabilitate, securitate și performanță. Flash-ul face o cerere de procesor în browser-ul dvs. web și poate provoca crash. De asemenea, hackerii pot exploata anumite găuri de securitate în plug-in-ul Flash din browserul dvs. și pot prelua controlul sistemului dvs. de operare și pot obține acces la informații sensibile. Utilizatorii sunt întotdeauna sfătuiți să-și păstreze actualizările în Flash pentru a bloca aceste lacune de securitate în Flash.

4. Durata de viață a bateriei. "Videoclipul de pe aproape toate site-urile Flash necesită în prezent un decodor de generație mai veche, care nu este implementat în jetoane mobile și trebuie să fie rulat în software." Aceasta este o scurgere a bateriei. Steve Jobs este, desigur, fanul codecului H.264. Codec video H.264 este modul standard de codec video implementat în browserele HTML 5. Acest lucru se execută în HTML nativ, fără a fi nevoie de orice plug-in suplimentar. Codecul mai vechi rulează în software și nu în jetoane hardware nativ, astfel încât acestea sunt foame putere și scurge durata de viață a bateriei.

5. Atingeți. Ideea este că interfețele de utilizator Flash au fost construite în jurul ideii de intrare a mouse-ului și a intrării de tastatură care a existat cu mult timp în urmă când fulgerul a început. Flash nu a fost construit în jurul ecranului tactil UI. Deci, pentru a încorpora pe deplin Flash într-un dispozitiv UI Touch, pagina web sau sistemul de operare trebuie să fie "rescris" pentru a funcționa bine pe dispozitivele touch. "Dacă dezvoltatorii trebuie să rescrie site-urile Flash, de ce să nu folosiți tehnologii moderne precum HTML5, CSS și JavaScript?"

6. "Dacă dezvoltatorii cresc dependenți de bibliotecile și instrumentele de dezvoltare ale unor terțe părți, aceștia pot profita de îmbunătățirile platformei doar dacă și când terțul alege să adopte noile caracteristici." Acest punct este valabil. Prea multă dependență de Flash nu poate provoca inovații decât atunci când Adobe este gata pentru inovare.

Concluzie
Dacă credeți că Flash se oprește să-l țineți strâns în viitorul apropiat, este posibil să greșiți. Deci, furnizorii de browsere, cum ar fi IE, Moxilla, Opera și Chrome, ar face bine să includă HTML 5 rapid în browserele lor.

De asemenea, citiți: Tehnologia mașinilor: Toate drumurile duc la inteligența artificială

Cu toate acestea, CEO-ul Adobe, Shantanu Naranyen, a declarat în cadrul summitului Adobe 2009 al doilea trimestru că "provocarea pentru HTLM 5 va continua să fie modul în care obțineți o afișare consistentă a HTML 5 în browsere. Când vă gândiți când planurile de lansare despre care se vorbește în prezent, aceștia simt că ar putea fi un deceniu înainte ca HTML 5 să vadă standardizarea în ceea ce privește numărul de browsere care vor fi acolo. "

Da, este adevărat că HTML 5 a fost în curs de dezvoltare de peste 5 ani și abia acum începe să devină suficient de mare pentru a începe să fie încorporat în browsere și pe site-uri web. Versiunile curente ale Internet Explorer, Firefox, Opera și Chrome conțin doar recent elemente de compatibilitate HTML5. Dacă este așa, atunci ar putea fi o lungă perioadă de timp înainte ca HTML5 să câștige suficient impuls pentru a amenința cu adevărat Flash.

HTML5 nu înseamnă neapărat sfârșitul Flash. Adobe poate evolua și adapta să rămână relevant în războiul browserului. Chiar dacă HTML 5 începe să realizeze tot ceea ce face Flash, acum nu va fi perfect pentru că nu există nimic perfect în natură. Adobe Flash poate încă să manipuleze Flash pentru a ocupa o nișă sau un vid nou, că HTML va fi probabil deficitar, indiferent cât de nesemnificativ.

Așa cum am menționat mai devreme în acest articol, Flash este încă un monopol, un produs al unei companii. Lupta dintre Adobe și Apple și modul în care Microsoft Windows 7 merge, arată clar că Flash nu poate fi disponibil pentru toate sistemele de operare și platformele. Deci, toate companiile și producătorii cu browsere și site-uri Web care doresc să fie un jucător pe World Wide Web trebuie să îmbrățișeze HTML 5 și să ia o imagine holistică a următorului trend în tehnologie. Cu toate acestea, ei nu ar trebui să ignore complet Flash, dar să se adapteze la acesta, astfel încât cel puțin ar fi la egalitate cu tehnologia și să rămână la curent și relevanți în noile frontiere ale vântului schimbării!

Recomandat
Lasă Un Comentariu