Principal » general » Câteva gânduri despre sistemul de operare Android

Câteva gânduri despre sistemul de operare Android

general : Câteva gânduri despre sistemul de operare Android

Sunt o platformă agnostică ca oricine poate fi. Folosesc ceea ce funcționează pentru mine în timp și nu am nici o loialitate față de nici o platformă, așa cum mulți fac. De-a lungul anilor, am folosit dispozitive bazate pe cât mai multe șase (6) sisteme de operare mobile. Până acum, am folosit:

  1. 10 smartphone-uri Symbian OS
  2. 6 smartphone-uri Windows Mobile OS
  3. 2 smartphone-uri Android OS
  4. 1 smartphone Palm OS
  5. 1 smartphone Maemo OS
  6. 1 smartphone BlackBerry OS

Deși ar putea părea că am o preferință pentru Symbian, nu este chiar adevărat. Am folosit mai multe dispozitive Symbian pentru că au fost mai accesibile în mediul meu. În plus, Symbian a oferit mai multe opțiuni decât orice altă platformă - candybar QWERTY, glisor QWERTY, touchscreen și tastatură obișnuită. Toate lucrările.

Sunt pe al doilea dispozitiv Android, Xperia X10 Mini pro de la Sony Ericsson. Este un dispozitiv solid și o minunată adaptare și miniaturizare de către Sony Ericsson.

După ce am folosit dispozitivul pentru o vreme, aici sunt gândurile mele despre sistemul de operare Android. În timp ce X10 Mini Pro este pe versiunea 1.6, nimic despre care menționez aici nu este ciudat pentru întreaga gamă de versiuni de sistem Android.

Android OS este un dependent de internet
Sistemul de operare a fost conceput pentru a avea o conexiune la internet. Pentru a activa un telefon Android, trebuie să aveți acces la internet. După ce a început și funcționează, vă menține online atâta timp cât există o conexiune disponibilă. Instalat freeware cere acces la internet, multe dintre ele fiind adware.

Rezultatele sunt prea clare - durata de viață a bateriei este mai scurtă. Iar durata de viață a bateriei este mai scurtă decât pe platforme competitive precum Symbian și Windows Mobile.

De asemenea, citiți: Freetel ICE 2 Plus Preț și Specificații pentru Telefon

Desigur, o altă consecință a acestei dependențe de pe Internet este că buzunarul dvs. va fi probabil afectat într-un fel sau altul. Un plan de internet de 100 de zile pe zi, de 100 de zile sau 150 MB, nu poate dura 30 de zile pe un dispozitiv Android. Dacă aveți un buget, vă recomandăm să vă gândiți.

Îmi amintesc că în timp ce aveam N900, am epuizat planul de date waaaay înainte de data expirării.

Browserul are o implementare slabă în memoria cache
Într-un thread similar cu dependența de internet este faptul că implementarea încorporată a browser-ului Android este îngrozitoare. Apăsați pe pictograma sau pe butonul din spate în timp ce navigați și browserul reîncarcă pagina anterioară din nou prin Internet. Pentru cei care nu știu, aceasta este o problemă generală cu browserele Webkit (cel puțin cele despre care știu).

Ce traduce acest lucru? Mai multe date de căutare și o viață mai scurtă a bateriei.

Este atât de dificil să dezvolți o aplicație pentru ecranul Android?
Pentru toate zgomotul despre piața Android care are acum sute de mii de aplicații, până astăzi nu am întâlnit ceva atât de simplu și de util ca o aplicație de screenshot.

Aplicațiile pentru aplicații de tip "screenshot" sunt o kobo o duzină pe Symbian și Windows Mobile, de exemplu. Chiar și Maimo are o aplicație de screenshot - și gratuită. Susțineți-vă .

Actualizare: Belushi a subliniat o aplicație de tip screenshot, Shootme. Tastând numele din caseta de căutare Market, am găsit-o rapid, în ciuda faptului că căutarea unor termeni precum "screenshot", "screensnap" etc nu a dat rezultate.

Android este pe deplin o platformă Geek ( actualizat )
La fel ca și celelalte sisteme mobile Maemo bazate pe Linux, Android este, în general, o platformă geek. Multe aplicații solicită utilizatorului să își rădăcească dispozitivul. Înrădăcinarea nu este pentru cei slabi sau neinițiați. Lucrurile pot merge prost greșit.

De asemenea, citiți: Noua funcție Gmail vă permite să editați fișierele din căsuța de e-mail

Pentru a utiliza aplicația pentru screenshot, Shootme, de exemplu, a trebuit să-mi rad X10 Mini Pro. Spune-i asta lui Segun-ul mediu de pe stradă. "Înrădăcinarea", "Permisiunile" și altele nu înseamnă nimic pentru ei.

Sincer, multe dintre aplicațiile Market sunt crapware
Îmi pare rău, dar nu sunt impresionat de hullaballoo despre dimensiunea pieței Android. Experienta mea este ca prea multi dintre ei sunt rahaturi. Și credeți-mă, este nevoie de zile pentru a vâna prin toate prostiile care instalează o aplicație problematică după alta și o înlocuiesc cu o altă alternativă problematică înainte de a găsi în sfârșit una care funcționează cu adevărat.

Sistemul de rating este acolo, dar nu funcționează bine.

Durata de viață slabă a bateriei
Se pare că OS-urile bazate pe Linux au mai multă putere decât omologii lor. Gândește-te pe Maemo. Gândiți-vă la Android. Întregul iaz este plin de povesti de viață ale bateriei. Da; ecranele touchscreen contribuie (de fapt, până la 50% din consumul de baterii este de pe ecranul tactil pe dispozitivul mediu Android).

Luați în considerare faptul că, în timp ce dispozitivele BlackBerry au fost reputate pentru o viață bună a bateriei, noul lanter 9800 a fost raportat ca având o viață mai mică decât cea stelară. Ecranul tactil este suspectul principal din nou aici.

Mă întreb cum ar fi dacă un producător ar experimenta un dispozitiv fără touchscreen de pe Android.

concluzii
Acest lucru înseamnă că sistemul de operare Android este proastă și ar trebui să fie aruncat în ferestre? Nu printr-o lovitură lungă.

M-am bucurat de Android G1 în timp ce am avut-o, și m-am bucurat de X10 Mini Pro până acum. Dar nu uitați că, la fel ca orice alt sistem de operare mobil, sistemul de operare Android are încurcături și dezavantaje.

De asemenea, citiți: Cum a primit soția mea Facebook și e-mail groove înapoi pe
Recomandat
Lasă Un Comentariu