Principal » general » Ambasadorii mărcii telecomunicațiilor chiar lucrează?

Ambasadorii mărcii telecomunicațiilor chiar lucrează?

general : Ambasadorii mărcii telecomunicațiilor chiar lucrează?

A devenit foarte la modă pentru furnizorii de servicii GSM să aleagă anumite fețe bine cunoscute pentru a acționa ca ambasadori de marcă, un rol care, fără îndoială, vine cu o remunerație amplă. Acest lucru se face, de obicei, ca o modalitate de captare a mindshare-ului clientilor care ar asocia aceste celebritati cu companiile GSM si, la randul lor, ar duce la un patronaj mai mare si va genera noi abonati pentru aceste retele. Atestările cu celebrități în lumea occidentală sunt un lucru obișnuit și oferă beneficii reciproce, dar ținând cont de climatele în care ne aflăm, m-am mutat să întreb dacă aceste anunțuri de celebrități funcționează într-adevăr? Și pentru mine, răspunsul trebuie să fie o capitală " NU ".

De multă vreme am văzut Globacom Nigeria anunțând o varietate de actori, actrițe și acum muzicieni ca ambasadori de marcă pentru a ajuta la adoptarea serviciilor sale. Până în prezent, pentru toate eforturile sale, acest lucru a atins numai poziția numărul 2 (ceva care s-ar putea datora și modificărilor frecvente ale numelui și proprietății celui de-al treilea coechipier GSM). O privire apropiată arată că decalajul dintre companiile GSM # 2 și # 3 din punct de vedere al bazei de abonați este mai mic decât 200.000. În schimb, MTN deține aproape dublu volum de abonați pe care Glo le are singur (51, 3 milioane, respectiv 23, 8 milioane). Acesta este un decalaj de cel puțin 27 de milioane de abonați.

Luați în considerare faptul că Airtel a cheltuit mult mai puțin pe avizele de celebritate (singurul artist pe care mi-l amintesc că au fost asociate cu 2 fețe) în comparație cu Glo, care a trecut prin numeroase celebrități de la D'Banj, P-Square, Basketmouth, Nadia Buhari, mult mai mult. Dacă toate aceste oferte de ambasador nu au reușit să-l ajute pe Glo să depășească numărul de abonați Airtel, de ce se deranjează chiar ei? În loc să risipiți (da, pierdeți ) toate aceste resurse pentru a le împărtăși pe acești ambasadori de marcă, de ce să nu le folosiți pentru a vă face planurile tarifare mai bune și mai atractive pentru clienți? Planul Infinito a fost un început bun, dar l-au ucis pentru alte planuri prost gândite cum ar fi Hi-5ive Gbam și altele nu merită să ne amintim.

De asemenea, citiți: WhatsApp pentru BlackBerry va înceta să lucreze în decembrie 2016

Acest lucru nu înseamnă că publicitatea nu funcționează. Sigur, este, dar trebuie să faceți publicitate unui produs care merită pentru client. O experiență neplăcută îl poate distruge pentru un client și probabil îl ține pe el și pe oricine apropiat de el să utilizeze serviciul dvs. (cuvântul din gură este un instrument puternic). De ce nu investiți mai multe fonduri în ceea ce privește dovedirea calității serviciilor pentru abonați? Acest lucru din partea ambasadorilor mărcii de telecomunicații nu funcționează.

NB: Numerele de abonat provin din baza de date NCC online pentru primul trimestru al anului 2013.

Recomandat
Lasă Un Comentariu