Principal » general » Date Auto-Renew: Într-adevăr în ce interes?

Date Auto-Renew: Într-adevăr în ce interes?

general : Date Auto-Renew: Într-adevăr în ce interes?

Într-o încercare de a face viața mai ușoară pentru clienți / abonați / clienți (obțineți esența) ȘI, de asemenea, ajutați singuri să păstreze banii (evident), întreprinderile vin cu mai multe modalități de a-i păstra clienții care își păstrează serviciile. Această gândire este ceea ce înseamnă informații "debit direct" pentru PayTV și "Auto-Renewal" pentru planurile de date de la Telcos. O zi în care serviciul dvs. nu este activ este să-i pierdeți veniturile!

Această scriere, însă, se află pe caracteristica Data Auto-Renewal de către Telcos din Nigeria, în special în ceea ce privește serviciile de telecomunicații pe piețele emergente (EMTS), denumite Etisalat. O privire la secțiunea Întrebări frecvente privind serviciul de internet al companiei arată următoarele:

Întrebare: Ce înseamnă reînnoirea automată a pachetului meu de date?

  • Fiecare plan are valabilitate de 30 de zile
  • La sfârșitul celor 30 de zile, planul dvs. este reînnoit automat, cu condiția să aveți un echilibru suficient pentru a plăti datele.
  • După reînnoirea automată cu succes, soldul neutilizat al datelor din luna precedentă este automat rulat.
  • Cu alte cuvinte, soldul neutilizat se adaugă la soldul automat reînnoit, iar soldul total va fi valabil timp de 30 de zile.
  • De asemenea, dacă achiziționați un alt plan de date înainte de expirarea pachetului dvs. curent, acesta va trece peste soldul existent al pachetului curent.

Doar pentru comparație, m-am îndreptat către site-ul MTN Nigeria (nu am găsit informațiile relevante despre site-urile Airtel Nigeria sau Globacom) și am găsit următoarele informații despre Auto-Renewal pe pagina lor de pachete de date:

"Acest lucru vă permite să vă bucurați de acces nelimitat la date pe telefon sau pe tabletă. Banda dvs. de date activă va fi reînnoită automat la sfârșitul perioadei de valabilitate. În cazul în care vă epuizați pachetul de date înainte de data de valabilitate, veți primi o notificare care vă va avertiza să activați un nou plan de date sau să continuați să plătiți în timp ce vă deplasați (5k / sec). "

Cel de-al doilea punct bulletat de mai sus spune: "La sfârșitul celor 30 de zile, planul dvs. este automat reînnoit, cu condiția să aveți un echilibru suficient pentru a plăti datele". Acum, din simpla mea înțelegere a limbii engleze (&, se poate deduce că "dacă nu aveți un echilibru suficient la sfârșitul celor 30 de zile, planul dvs. nu va fi reînnoit automat". Așa cum funcționează astăzi felul în care funcționează reînnoirea automată a datelor de la Etisalat este că dacă nu renunțați la caracteristica de reînnoire automată, în ziua în care încărcați suficient timp de difuzare pentru a acoperi taxa pentru planul în care vă aflați, contul dvs. va fi debitat automat. În cazul meu, cam la 4 săptămâni după expirarea planului de 500 MB am încercat apoi. Vă rog, ce este "reînnoirea automată" în acest scenariu ?! Lucrul enervant este că intenționam să activez un plan Night + Weekend care costă mai mult și ar fi trebuit să transfere mai multe venituri companiei. În cele din urmă, au reușit doar să se împuște în picior, deoarece diferența de N2000 a trecut de atunci într-un coș de concurs pentru un plan de date pe timp de noapte.

De asemenea, citiți: Sondaj: Ce platformă mobilă ar urma să fie următorul smartphone primar?

Acum, am citat MTN Nigeria de mai sus, chiar dacă nu-mi amintesc dacă funcția lor de auto-reînnoire funcționează la fel ca Etisalat, dar mă îndoiesc de asta - aș fi observat.

Sfatul meu pentru EMTS (și alte Nigeria Telcos) este acesta: nu forțați lucrurile în gâtul abonaților (și nu-mi spuneți că am opțiunea de a renunța - de fiecare dată când planul meu de date expiră!), dați-mi dreptul de a-mi reînnoi manual datele și alte planuri de servicii dacă sunteți înclinat să mențineți status quo-ul. S-ar putea să fi pierdut doar N2000 astăzi, dar este aceeași gândire care te va face să pierzi N2 milioane sau miliarde de mâine!

Dacă sunteți interesat, ați putea dori să căutați această piesă. Sunt reînnoirile automate o practică înșelătoare? Acesta se concentrează asupra modului în care 23 de state americane au afirmat că metoda de reînnoire automată de către Time Inc. a modificat o practică îndelungată a abonamentelor care se reînnoiește la sfârșitul unei perioade de abonament numai în cazul în care clientul a solicitat afirmativ o reînnoire. În 2006, Time Inc. a convenit să restituie 4.3 mil. USD mai mult de 108.000 de consumatori eligibili care au efectuat plăți pentru abonamentele de reviste care au fost reînnoite automat între 1998 și mai 2004.

Recomandat
Lasă Un Comentariu