Principal » general » ROM-uri personalizate, producători și consumatori

ROM-uri personalizate, producători și consumatori

general : ROM-uri personalizate, producători și consumatori

ROM-urile personalizate abundă pe o varietate de platforme mobile. Ele provin de obicei din încercările utilizatorilor de a aborda una sau mai multe neajunsuri de bază și nerezolvate în firmware-ul unui dispozitiv.

Ia scena modding pentru Samsung i8910 HD, de exemplu: Samsung a promis un dispozitiv care a oferit 720p înregistrare video la 24fps, dar care a ieșit furnizând mult mai puțin atât pe formate audio și video. Samsung a lansat mai târziu un remediu pentru audio, dar acest lucru a dat peste cap mai mult videoclipului, lăsând utilizatorilor un gust amar în gură. În plus, un dispozitiv multimedia puternic, cum ar fi i8910, nu ar trebui să vină cu spațiul liber de 18 MB pe unitate: C, așa cum se întâmplă (ultimul firmware).

Mulțumită scenei modding, problemele Samsung cu acest dispozitiv au fost discutate acum.

  • Operație mai rapidă, mai mult spațiu liber pe disc C: (aproximativ 80MB! Firmware-ul oficial Samsung are doar aproximativ 18MB liber)
  • Înregistrare video complet de 720p, cu înregistrare video de 24 de pagini, cu captare audio de calitate superioară; utilizând aceleași setări ca și Vivaz
  • Focalizare automată în înregistrator video; re-a permite ceea ce Samsung nu a putut face munca în firmwares prototip
  • Deplasare cinică pe întregul ecran
  • Tranziții tematice mai bune

Sursă

Acest scenariu al unui individ singuratic sau al unui grup de indivizi care se îmbunătățește atât de mult pe un dispozitiv în care rezultatele produc un dispozitiv mult mai bun poate fi replicat pe alte platforme mobile. De exemplu, o mare parte din astfel de activități se desfășoară la dezvoltatorii XDA.

Subiectul necesității de ROM-uri personalizate ridică în mod firesc câteva probleme, pe care le prezentăm mai jos.

Producători
De ce este atât de greu pentru producători să livreze dispozitive cu firmware optimizat și care să livreze ceea ce a fost promis? De exemplu, este atât de greu ca Samsung să producă aceleași rezultate pe care le obține și cu ROM-ul personalizat HX-V3-17? Sau Nokia cu litania sa de dispozitive cripte?

De asemenea, citiți: comparația BlackBerry Passport Camera

De ce vindeți dispozitivele cripte în primul rând? Nu există proceduri de testare sau este vorba de faptul că interesele comerciale depășesc acestea? Ce este protecția consumatorului? Orice canale pentru căile de atac?

În cazul în care un producător a împins un dispozitiv criptat, aceștia ar trebui să împingă firmware-urile pentru a rezolva orice problemă cât mai repede posibil ca o chestiune de integritate și cele mai bune practici de afaceri. O situație în care problemele de firmware rămân nerezolvate la un an după ce lansarea unui dispozitiv este pur și simplu inacceptabilă.

În sfârșit, ne place modul în care Android se ocupă de actualizările firmare - chiar și utilizatorii care ignoră cele mai multe tehnologii pot să-și actualizeze dispozitivele cu cea mai recentă firmware. Totul este făcut în aer și în fundal, deși este disponibil și opțiunea de a face manual.

Cererea utilizatorilor să treacă prin proceduri complexe de actualizare a firmware-ului prin instalarea suitei de PC-uri și conectarea la telefoane prin cablu de date, copierea de rezervă a datelor utilizatorului și a altora este pur și simplu neplăcută și nu este ușor de utilizat. Ne-ar plăcea să vedem în ziua în care toți producătorii implementează actualizări OTA de fundal.

Consumatori
Dacă ați avut pilula amară de a cumpăra un dispozitiv care nu respectă promisiunile sale forțate în jos în gât și doriți cu adevărat să obțineți cele mai bune rezultate ale dispozitivului dvs. prin intermediul ROM-urilor personalizate, notați următoarele:

  1. ROM-urile personalizate invalidează garanția (dar ce bun este garanția oferită de un producător dacă nu-și poate îndeplini promisiunea?)
  2. riscul de blocare a telefonului (făcându-l inutilizabil) este întotdeauna acolo. Dacă se întâmplă, sunteți pe cont propriu
  3. în cele din urmă, căutarea îmbunătățirilor unui dispozitiv poate fi consumatoare de timp și dependență. În funcție de cât de ocupat sunteți cu viața reală, se poate dovedi a fi un consumator extraordinar al timpului tău prețios care clipește și încearcă o ROM după cealaltă
De asemenea, citiți: Google Now obține funcționalitate offline în curând
Recomandat
Lasă Un Comentariu