Principal » general » Ar putea Samsung Fork Android?

Ar putea Samsung Fork Android?

general : Ar putea Samsung Fork Android?

Samsung și Apple sunt cei doi giganți care se află în vârful jocului mobil. Ambele sunt puternice atât pe piețele interne cât și în străinătate. (Citiți postul lui Mister Mo intitulat "Ne îndreptăm spre o lume bi-polară mobilă?")

Samsung produce dispozitive mobile cu diferite sisteme de operare, printre care: Bada, Java, Android și Windows Phone. Cele mai populare dintre ele este Android. Samsung este rege în ecosistemul Android cu o marjă largă.

Android deoparte, Samsung a bătut Nokia de pe tronul mobil (și smartphone-ul) de numărul de dispozitive expediate nu cu mult timp în urmă. Acestea continuă să mențină atât volumul de dispozitive expediate, cât și cantitatea vândută. Galaxy SIII, lansat recent, a obținut 10 milioane de vânzări abia după 5 luni de la lansare.

Samsung este atât de puternic în sectorul de telefonie mobilă, care recent în Statele Unite le-a spus transportatorilor că nu au vrut nici o modificare a formei fizice a Galaxy SIII, iar transportatorii le-au ascultat. Știți ultima companie care a tras acel tip și a scăpat? Măr!

Cu Samsung acest puternic acum, întrebarea este: Ce se întâmplă dacă și când Samsung obosit de Google? Ce se întâmplă dacă aceștia decid să dețină sistemul de operare și să opteze pentru a lansa Android ca Amazon cu Kindle Fire?

Forking conform Wikipedia este definit mai jos:

În ingineria software-ului, o furculiță de proiect se întâmplă atunci când dezvoltatorii iau o copie a codului sursă dintr-un singur pachet software și încep să dezvolte o dezvoltare independentă, creând un software distinct. Termenul implică adesea nu numai o ramură de dezvoltare, ci o împărțire în comunitatea dezvoltatorilor, o formă de schism.

În esență, ceea ce susține definiția de mai sus este că Samsung poate decide să ia codul sursă Android (care este deschis), să creeze un sistem de operare distinct de la acesta și să-și deschidă propriul magazin de aplicații controlat de ei și exclusiv pentru dispozitivele lor.

De asemenea, citiți: Apple obține licență pe tehnologia de rețea 5G

Dat fiind faptul că Samsung este liderul fabricării hardware a telefoanelor Android de astăzi cu o marjă imensă, nu ar trebui să fie dificil să convingeți dezvoltatorii să își sprijine magazinul de aplicații.

Este o posibilitate de a oferi o forță Android de la Samsung? Dacă da, cât de repede ne putem aștepta?

Recomandat
Lasă Un Comentariu