Principal » general » Ar putea fi Sailfish OS planul Nokia B?

Ar putea fi Sailfish OS planul Nokia B?

general : Ar putea fi Sailfish OS planul Nokia B?

Sailfish OS este sistemul de operare mobil bazat pe Linux dezvoltat de Jolla pentru utilizarea în viitoarele sale smartphone-uri. Dar atunci, cine este Jolla, ai putea întreba?

Când Nokia a închis Symbian și MeeGo, au fost nevoiți să concedieze o mulțime de muncitori. Compania finlandeză a demarat ceea ce ei numesc programul Bridge pentru a sprijini crearea unor noi companii start-up de către unii dintre foștii angajați ai Nokia. Ei bine, Jolla se află pe programul Bridge. Jolla este o companie care a fost inițiată de unii angajați ex-Nokia și face parte din Programul Bridge. Aceasta înseamnă că, în timp ce ceilalți au ochii pe Nokia și Windows Phone, în spatele scenei, Nokia și Jolla vorbesc și sunt foarte prietenoși. Deci, Sailfish nu este exact ceva la care Nokia nu ar fi interesat.

Asa de?

Liderii liderilor Nokia au menționat că au dat planul unui Plan B în cazul în care strategia Windows Phone eșuează (zeii interzic, nu?). O mulțime de oameni ar dori ca acest Plan B să fie Android. Dar nu cred. Piața Android este deja saturată, iar acum există un OEM dominant Android, denumit Samsung. Nu; mi se pare că ar fi o prostie pentru Nokia să facă Android să iasă înapoi de urgență.

Aici intră Sailfish OS. Iată motivele mele:

  • Sailfish se bazează pe MeeGo, o platformă pe care Nokia are deja competența
  • Sailfish va fi compatibil cu aplicațiile Android grație construirii în stratul Alien Dalvik. Acest lucru va ajuta la abordarea problemei disponibilității aplicațiilor
  • Sailfish ca plan de rezervă ar avea sens, deoarece Programul de Bridge al Nokia înseamnă că ei au o anumită influență în modul în care evoluează
  • Sailfish ca rezervă ar fi eficientă și eficientă din punct de vedere al costurilor, deoarece Jolla ar ocupa toate platformele de dezvoltare și R & D de lucru, lăsând Nokia liber să se confrunte cu afaceri de churning telefoane
De asemenea, citiți: Planurile de reducere a pachetelor pentru dispozitivele Nokia cu oferte Glo Mega

Da; toate speculațiile și permutările (D'oh!), dar cu siguranță ar avea sens. Cel puțin, pentru mine. Dar, din nou, tocmai s-ar putea să nu știm niciodată.

Cu toate acestea, dacă Nokia se întorce vreodată pe Sailfish sau nu, eu sunt un fan al acelei platforme. În prezent, Sailfish oferă următoarele caracteristici unice de experiență pentru utilizatori:

  • "Multitasking fără efort", care permite utilizatorilor să comute între aplicațiile care rulează direct pe ecranul de pornire, de exemplu, posibilitatea de a închide o aplicație fără a fi nevoie să deschideți aplicația
  • "Pulley Menu", o caracteristică de retragere, nu pentru notificări, ci mai degrabă pentru partajare

Până în prezent, Sailfish arată ca ceva pe aleea mea. Nokia sau nu, sper că vom vedea dispozitive care rulează sistemul de operare în acest gât de pădure. 2013 se uită din ce în ce mai interesant.

Recomandat
Lasă Un Comentariu