Principal » general » Promovarea consumatorilor: NCC Ban declanșează abonamentul Angst

Promovarea consumatorilor: NCC Ban declanșează abonamentul Angst

general : Promovarea consumatorilor: NCC Ban declanșează abonamentul Angst

La cinci săptămâni după ce Comisia de Comunicații din Nigeria (NCC) a impus o interdicție nedeterminată tuturor operatorilor GSM de a lansa promoții și loterii de consum în rețelele lor, un număr din ce în ce mai mare de utilizatori de telefoane își plânge căldura în timp ce interoghează și înțelepciunea în acțiune. Argumentul lor este că consumatorii sunt adevărații perdanți, deoarece nu se mai bucură de libertăți de la operatorii de telecomunicații, în timp ce interdicția nu a adus nici o îmbunătățire semnificativă a calității serviciului.

Un alt argument este că interdicția totală este nedreaptă, deoarece NCC tocmai a efectuat un alt control al calității serviciului, în conformitate cu mandatul său, care împuternicește agenția de reglementare să se asigure că licențiații respectă standardele cerute din timp în timp. "Rezultatul sondajului nu pare să fi influențat decizia CNC în luarea unei decizii privind o interdicție totală privind promoțiile și loteriile care au afectat toți operatorii, indiferent de performanța lor descoperită chiar de NCC", a spus Moses Adigun, un drept al consumatorilor activist.

În perioada iulie-septembrie a acestui an, care se încadrează în perioada în care promoțiile consumatorilor au fost grele în diferitele rețele, NCC a realizat ceea ce a numit un test Nationwide Benchmark Drive pentru cei patru mari operatori - MTN, Globacom, Airtel și Etisalat. Acesta a fost primul astfel de test și sa concentrat pe Rata de completare a apelurilor, care cuprinde rețeaua majoră KPI (scădere apel și congestie). Furnizorii de servicii s-au clasat în Lagos și în cele șase zone geopolitice din Sud-Vest, Sud-Est, Sud-Sud, Nord-Central, Nord-Est și Nord-Vest. Studiul a arătat că unii operatori au într-adevăr mai mult decât o capacitate suficientă pentru a absorbi orice creștere a patronajului care rezultă din activitățile lor promoționale.

Potrivit raportului de testare a motorului, zona Nord-Central a produs cel mai mare rating pentru toți operatorii, cu excepția Glo. În această regiune, Etisalat a înregistrat 94%, în timp ce Airtel a urmat îndeaproape 92%. MTN a obținut 84%, iar Glo 78%.

De asemenea, citiți: Sony Ericsson Xperia X10 mini pro Probe de cameră

Lagos a urmat în clasament. Aici, Etisalat avea 92%, Airtel 88%, Glo 86% și MTN a ajuns cu 82%. În nord-vest, era Etisalat 90 cu procente, Airtel 82%, Glo 88% și MTN 60%.

Raportul arată că Airtel a condus în sud-sud, înregistrând 88%. Restul a fost: Etisalat 86%, MTN 71% și Glo 78%. Airtel a condus, de asemenea, în sud-vest cu 88%, urmată de Etisalat, care avea 81%, în timp ce Glo a înregistrat 79%, iar MTN 72%.

Airtel a condus, de asemenea, drumul în nord-est cu 78%, urmat de Etisalat la 67%, în timp ce MTN avea 58%, iar Glo 53%. Sud-Estul a produs cel mai slab rezultat. Etisalat a condus cu 85%, urmat de Airtel la 75%. Glo a înregistrat aproape 60%, în timp ce MTN a înregistrat 53%.

În general, Etisalat a fost evaluat ca fiind cel mai bun furnizor de servicii din Lagos, Sud-Est, Nord-Central și Nord-Vest. A fost al doilea în sud-vest, sud-sud și nord-est. Airtel a fost cel mai bun operator din trei regiuni - sud-vest, sud-sud și nord-est. A venit al doilea în Lagos, Sud-Est, Nord-Central și Nord-Vest. MTN a terminat pe locul trei în Sud-Sud, Nord-Central și Nord-Est; și al patrulea în alte zone - Lagos, Sud-Vest, Sud-Est și Nord-Vest - unde Glo a fost al treilea, în timp ce Glo a terminat ultima în cazul în care MTN a fost clasat pe locul trei.

"De la o astfel de verificare a calității serviciului, analiștii au crezut că NCC va aplica o rețetă proprie în tratarea durerii de cap a abonaților. Mai degrabă, agenția a ales să coboare din greu tuturor operatorilor. Interdicția nedeterminată a tuturor promoțiilor și loteriilor de către operatorii de rețele a continuat să genereze opinii divergente ", a spus un analist din industrie.

De asemenea, citiți: smartphone-urile Lenovo K8 vor primi Android 8 Oreo foarte târziu

Nu puținii abonați cred că NCC ar fi trebuit să facă eforturi pentru a sancționa numai acele rețele care și-au demonstrat lipsa de capacitate de a face față traficului sporit pe platforme ca urmare a promovării consumatorilor.

Pentru domnul Wale Thomas, un consultant în domeniul comunicațiilor de marketing, NCC se comportă ca majoritatea instituțiilor din Nigeria, care ar căuta mereu calea ușoară de a face față oricăror provocări. "De ce NCC va efectua o verificare a rețelei și va refuza să implementeze rezultatul propriilor sale constatări în tratarea vinovaților?", A întrebat el. "Agenția ar fi trebuit să impună interdicția asupra rețelelor care nu au reușit să îndeplinească standardele minime, mai degrabă decât să-i măture pe toți".

Comentând interdicția generală, domnul Moses Akapo, care deține o reprezentanță de telefonie mobilă la Computer Village din Ikeja, Lagos, a sfătuit NCC să încurajeze spiritul concurenței dintre operatorii de rețea, ceea ce ar fi în cele din urmă în beneficiul consumatorului . "În cazul în care unul sau doi operatori de rețea se află nevoiți și NCC alege să impună aceeași pedeapsă tuturor licențierilor, ar fi încurajarea mediocrității, mai degrabă decât promovarea meritocrației", a spus Akapo.

Într-o interacțiune recentă cu jurnaliștii, Asociația Operatorilor de Telecomunicații Licențiate din Nigeria (ALTON) a subliniat că problema congestiei rețelei nu poate fi pusă pe vina pe promovarea și loteria consumatorilor. Potrivit președintelui ALTON, domnul Gbenga Adebayo, principalele cauze ale calității slabe a serviciilor în cadrul rețelelor ar putea fi atribuite dezastrelor naturale și provocate de om. El a explicat că dezastrul natural al inundațiilor din unele părți sudice ale țării și atacurile spontane asupra instalațiilor de telecomunicații din unele părți nordice ale țării de către militari au contribuit în mare măsură la întreruperea serviciului.

De asemenea, citiți: Moto Z2 Force: Ce este cu Moto și baterii mici?

Potrivit lui Adebayo, "Impactul atacurilor a limitat de atunci capacitatea milioane de abonați nigeriani de a accesa serviciile de telecomunicații, deoarece incidentele au afectat peste 250 de site-uri de telecomunicații care au pierdut legătura și mulți au suferit daune importante în afara reparațiilor".

Președintele ALTON a constatat că inundațiile fără precedent din unele părți ale țării au distrus stațiile de emisie-recepție de bază (BTS) de-a lungul căii lor, ceea ce a dus la o întrerupere semnificativă a serviciilor în zonele afectate, cu consecințe importante asupra disponibilității serviciilor în alte părți care nu au fost afectate de inundațiile. "În afară de perturbarea serviciilor, membrii noștri au pierdut echipamentul în valoare de câteva miliarde de naira la dezastrul inundat din toată țara, deoarece peste 300 de locații BTS au fost afectate de inundații", a spus el.

Anunțând interdicția privind promovarea și loteria consumatorilor în rețele, pe 8 noiembrie, NCC a declarat că va fi în vigoare "până la o perioadă care poate fi stabilită de comisie". Agenția de reglementare a declarat că operatorii de telecomunicații afectați au inclus Globacom Limited, MTN, Intercellular Nigeria Plc, Visafone Communications Limited, Etisalat, Airtel și Multilinks Telecoms Limited.

Recomandat
Lasă Un Comentariu