Principal » general » Alegerea unui smartphone - factorul de actualizare a firmware-ului

Alegerea unui smartphone - factorul de actualizare a firmware-ului

general : Alegerea unui smartphone - factorul de actualizare a firmware-ului

Ne iubim telefoanele inteligente - acele mini-computere puternice care fac totul, cu excepția spălării chiuvetei de bucătărie. Ne place să putem instala aplicațiile noastre terțe preferate pentru a face ca dispozitivele noastre să se potrivească nevoilor noastre.

Există momente în care, pentru a îmbunătăți interfața cu utilizatorul sau funcționalitatea produsului final, producătorii de dispozitive mobile personalizează aceste dispozitive prin adăugarea propriului lor strat de interfață și / sau servicii. De exemplu, HTC continuă să elibereze dispozitive care au o interfață personalizată personalizată impusă atât pentru gama Windows Mobile, cât și pentru cele Android.

HTC nu sunt singuri în a face acest lucru. Samsung, Sony Ericsson și alții fac același lucru. Adesea, rezultatele sunt excelente. MotoBlur-ul Motorola, HTC's Sense și UI-ul Timescape / Mediascape de la Sony Ericsson sunt exemple gata.

Dezavantajul
De obicei, dezvoltatorii firmware-ului (sistemul de operare pe care rulează aceste smartphone-uri) oferă actualizări pentru a îmbunătăți performanța, a adăuga caracteristici sau a remedia problemele existente pe versiunea originală.

Dacă sunteți special în a vă bucura de avantajele actualizărilor de firmware, este posibil să trebuiască să vă gândiți la twise înainte de a cheltui pe un dispozitiv personalizat de producător. S-ar putea să fiți mai bine cu un smartphone de vanilie. Un dispozitiv "vanilie" este unul care rulează un sistem de operare care nu a fost personalizat.

Când actualizările firmware-ului sunt lansate de dezvoltatori, proprietarii dispozitivelor de vanilie se pot actualiza imediat pentru a beneficia de aceste actualizări. Pentru ca dispozitivele personalizate să fie actualizate, producătorii trebuie să-și petreacă mai mult timp și resurse personalizând noua actualizare cu interfețele lor personalizate.

Ca atare, proprietarii de dispozitive personalizate de producător sunt lăsate în mâinile producătorului. Producătorul poate decide că nu este profitabil ca aceștia să pună la dispoziție resurse pentru a oferi o actualizare sau că le poate dura pentru totdeauna să le furnizeze.

De asemenea, citiți: MTN lansează App Developer Challenge

Apelul tău
Depinde de tine. Aveți posibilitatea să alegeți un dispozitiv personalizat care vă oferă o interfață mai bună sau unele caracteristici suplimentare și speranța pentru cele mai bune. Sau puteți opta pentru un dispozitiv de vanilie și puteți să vă actualizați dispozitivul fără complicații.

Ambele părți au argumente pro și contra și, în cele din urmă, alegerea vă aparține, utilizatorul final.

Recomandat
Lasă Un Comentariu