Principal » general » Partea chineză: instalați aplicația de supraveghere sau mergeți la închisoare

Partea chineză: instalați aplicația de supraveghere sau mergeți la închisoare

general : Partea chineză: instalați aplicația de supraveghere sau mergeți la închisoare

Au existat cazuri în care guvernele încearcă să spioneze cetățenii lor prin mijloace electronice. Cu toate acestea, nici unul nu a devenit la fel de ciudat ca China. Pe baza articolelor de la Radio Free Asia, Mashable a raportat că autoritățile din regiunea autonomă Xianjing, care găzduiește o populație majoritară musulmană, inclusiv milioane de uiguri care au rădăcini în Turcia, au făcut un anunț instruind cetățenii să instaleze o aplicație de supraveghere pe telefoanele lor, sau să fie reținuți timp de până la 10 zile dacă se constată că nu au respectat ordinea la punctele de control aleatorii.

Această aplicație de supraveghere, cunoscută sub numele de Jinwang, se spune că monitorizează fișierele de pe telefonul dvs. și detectează automat videoclipuri teroriste și ilegale religioase, imagini, cărți electronice și documente electronice. Dacă găsește un astfel de conținut, utilizatorii vor fi rugați să îi șterge. De asemenea, vă veți lua în evidență înregistrările Weibo și WeChat, informațiile despre cartelele SIM și datele de conectare Wi-Fi și le veți transmite unui guvern sever.

Acest lucru este la fel de înspăimântător de invaziv pe cât se întâmplă. Aplicația va păstra nu numai fișierele stocate și distribuite altor persoane, ci vă va raporta autorităților atunci când faceți ceva chiar umbros la distanță. Chiar te face să ai necazuri fără să-l descarci.

Chiar acum nu este clar de ce Xianjing este vizat cu această aplicație în prezent. Cu toate acestea, faptul că regiunea este limitată de opt țări și care a avut o mulțime de atacuri separatiste și teroriste ar putea fi un factor. Aceste tulburări au fost în mare parte rezultatul tensiunilor dintre populația nativă uigră și noul aflux de chinezi Han care s-au adunat în zonă, bogată în petrol și gaze.

De asemenea, citiți: iubitorii de fotbal: Descărcați aplicația oficială a Premier League

Acum, indiferent de ce credeți despre cum ar trebui să se întâmple China cu problema stricării sentimentului separatist în Xianjing, această aplicație de supraveghere este un exemplu clar al guvernului care sacrifică viața privată a cetățenilor în interesul securității naționale. Aparent, viitorul supravegherii este deja în viață în Xianjing.

Sursă

Recomandat
Lasă Un Comentariu