Principal » general » Copii, dispozitive mobile și siguranță la Internet

Copii, dispozitive mobile și siguranță la Internet

general : Copii, dispozitive mobile și siguranță la Internet

Dispozitivele mobile au venit să rămână și, cu siguranță, vor supraviețui multor alte tehnologii. Dispozitivele mobile ne fac viața mai ușoară. Acestea sunt pline de o multitudine de funcții: apeluri, mesagerie text, fotografie, note scurte, sarcini, mementouri, alarme, citirea rețelelor etc. Peste un milion de dispozitive se activează în fiecare zi. Aici mă îndrăznesc să întreb cât de multe dintre acestea ajung în mâinile copiilor? Care sunt riscurile de a le avea în mâinile copiilor noștri?

Profesorii depășesc constrângerile? Părinții se gândesc cu adevărat la riscurile de a le oferi copiilor dispozitive mobile active să crească și să meargă în școli? Nu voi pleca ca și cum nu ar exista avantaje pentru copiii noștri care au acele dispozitive în această zi și vârstă. Există canale de beneficii de la copiii care folosesc dispozitive mobile la vârste diferite de dezvoltare. Unele mame le folosesc ca bomboane pentru copiii lor bătrâni. Există aplicații educaționale fantastice care pot ajuta copiii să se dezvolte mai repede și mai inteligent. Poate că vom examina unele dintre aceste aplicații într-un articol ulterior. Există jocuri mobile care ajută la dezvoltarea IQ-ului pentru copii. Există aplicații pe care aide și ajutor pentru persoanele cu handicap să învețe mai repede.

Cu toate acestea, întrebările care mă îngrijorează tot timpul sunt:

  1. Copiii sunt educați corespunzător cu privire la modul de utilizare a acestor dispozitive? Reguli și orientări?
  2. Este monitorizată utilizarea lor?
  3. Există o educație adecvată în locul ei?
  4. Motivele și valorile potrivite sunt incluși în ele pentru a discerne ce este bine sau rău?

Articolul meu anterior a fost despre modul în care aceste dispozitive au devenit instrumentele noastre pentru învățarea "în mișcare". Cu toate acestea, pentru copii, care sunt măsurile luate pentru a monitoriza la ce sunt expuși?

Am auzit și chiar am văzut niște scene oribile, teribile și înfricoșătoare de copii sub 11 ani cu dispozitivele lor mobile. Cei care nici măcar nu au acces la internet folosesc camere de chat SMS pentru a face multe lucruri oribile pe care nu le-am îndrăzni să le numim aici. Am auzit de cazuri în care copii "Google" întrebările lor de testare în mijlocul unui test de clasă. Deci, întreb din nou, tehnologia este în întregime avantajoasă mai ales cu copiii de la vârsta de 4-15 ani?

De asemenea, citiți: Iris Browser 1.1.0 acum disponibil

Există multe cazuri în care copiii se joacă jocuri cu telefoanele / tabletele lor în spatele clasei, participând împreună cu alții. Există cazuri în care copiii nu fac altceva decât acasă, cu excepția telefoanelor / tabletelor. Pentru unii voi îndrăzni să spun că a devenit o dependență că chiar și să mănânci este aproape ca un război. În anumite cazuri, într-o jumătate de secundă de a vă lăsa ochii de pe ei, aceștia trăiesc pe site-uri pornografice vizionând videoclipuri adulte și ascultând melodii desfrânate.

Unii oameni vor spune că părinții ar trebui să le monitorizeze, dar cum faceți asta când nu sunteți cu ei în orice moment al zilei? Este aproape imposibil și asta mă readuce la întrebarea cum putem atenua apariția acestor vicii? Ar trebui să existe un vârstă pentru a avea dispozitive mobile?

Există aplicații încorporate care ar putea fi dezvoltate pentru a monitoriza unde merg copiii cu o simplă apăsare pe ecranul unui telefon inteligent? Unii dintre acești copii știu să șterse istoricul navigării. Te-a bătut asta? Acestea sunt copiii pe care îi avem astăzi.
Există filtre de conținut de la furnizorii noștri de rețea?

Următoarele sunt extrase dintr-un interviu pe care l-am avut cu un prieten care are un băiat de 10 ani. Bucurați-vă de:

Chyka : Și asta mă face să vă intervievez ... Câți ani este copilul cel mai mare?
Yomi : El a terminat 10 în mai.
Chyka : Wow!
Chyka : Nu ești tipul ăla? Copil vechi de 10 ani deja? Minunat!
Yomi : * ridică sprancene *
Chyka : LOL.
Yomi : Ce tip? LAUGH OUT LOUD.
Chyka : Știi ce vreau să spun
Chyka : Bine ... * clicurile pe cameră * și începe interviul
Yomi : Bine
Chyka : Are un dispozitiv mobil? Orice fel?
Yomi : Nu; nu i-am mai dat încă, deși este aproape întotdeauna cu telefonul de la domiciliu, un telefon cu funcții Sony Ericsson, când este acasă. De asemenea, el utilizează tabletele noastre ori de câte ori are nevoie.
Chyka : La ce vârstă ai de gând să-i dai una?
Yomi : Nu suntem încă siguri, dar gândirea noastră este că atunci când vedem nevoia, el va primi unul. Vom intenționa să-i luăm un comprimat personal în anul următor. Probabil ca un cadou de ziua.
Chyka : Hmmm ... ..cool
Chyka : Bine .... Monitorizați vreodată ce face el când împrumută a ta acum?
Yomi : Da; noi facem. Este esențial la vârsta lui.
Chyka : Asta presupune că are acces la internet
Yomi : Da; există acces la internet.
Chyka : Bine .... Ce site-uri merge în majoritatea timpului? Ce căută și ce folosire este comprimatul pentru el la această vârstă?
Yomi : Jocuri, desene animate, site-uri video educaționale. Există un site unde învață matematica într-un mod distractiv. Interesul său numărul unu pe tablete chiar acum este jocurile. De exemplu, el este un ciudat păsări furios ...
Chyka : LOL. Serios? Interesant. Bine, deci aveți reguli și reguli mari în ceea ce privește locul unde să mergeți în timp ce utilizați tableta?
Yomi : Ei bine, nu-l interzicem în mod special să nu meargă nicăieri. Îi încurajăm să vorbească despre tot ceea ce vede și face, apoi folosim feedbackul pentru a-l lămuri pe argumente pro și contra.
Chyka : Bine ... .cool. Știți dacă are prieteni sau colegi de clasă care utilizează dispozitive mobile sau chiar le aduc la școală?
Yomi : Are prieteni care dețin iPad-uri. Încă mai cîștigă cu ei. Nu știm dacă oricare dintre ei le aduce la școală, deși ne îndoim de asta.
Chyka : Vorbești cu ei prin mesageri?
Yomi : Da. Mai întâi prin BBM folosind BlackBerry-ul mamei sale. Schimbă de asemenea și poștă. Am deschis un cont de e-mail pentru el cu destul timp în urmă.
Chyka : Frumoasă ... așa că este cu toții expus la acestea fără să aibă un dispozitiv însuși. Grozav. Acum, ca părinți, de ce credeți că ar fi trebuit (ar fi trebuit * să nu *) să dețină unul încă?
Yomi : Aveți un telefon sau o tabletă?
Chyka : Ambele
Yomi : A avea un comprimat personal îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile moderne de comunicare care sunt vitale pentru supraviețuirea sa în lumea tehnologiei de azi. Este, de asemenea, un instrument educațional puternic. Cu toate acestea, suntem conștienți de riscurile implicate, dar trebuie doar să fie gestionate. În ceea ce privește un telefon, el nu are nevoie de unul acum, dar când apare nevoia, îl vom primi pe unul.
Chyka : Bine ... .cool. Ar fi sfârșitul interviului. Vă mulțumesc mult pentru timpul acordat, Yomi ...
Yomi : LOL. Sper că nu sunt în necaz.

Acest lucru mă pune la întrebarea: Este posibil să limităm riscurile posibile ale acestui tip de expunere prin stabilirea unor reguli rigide, măsuri și totul? În opinia mea sinceră și așa cum se poate deduce din modul în care prietenul meu a gestionat expunerea fiului său, aș spune că nu! Se reduce la părinți buni, la educație, la orientarea corectă la momentul potrivit, la o discuție constantă cu copiii asupra moralei și valorilor, fără a deveni arogantă.

De asemenea, citiți: De ce smartphone-urile Innjoo costă atât de puțin

Dar atunci, asta e doar poziția mea. Tu ce crezi? Vă rog împărtășiți!

Credit de imagine: Parents.com

Recomandat
Lasă Un Comentariu