Principal » general » CAPCOM nu poate salva sectorul CDMA, decât dacă ...

CAPCOM nu poate salva sectorul CDMA, decât dacă ...

general : CAPCOM nu poate salva sectorul CDMA, decât dacă ...

Aventurile furnizorilor de servicii de telefonie mobilă CDMA de aici, în Nigeria, continuă să scadă - și alarmant. Ei abuzează abonați prea repede. De exemplu, de la peste un milion de abonați activi în 2010, Starcomms are acum doar 475.841. Desigur, a fost mai rău pentru alții. ZoomMobile nu mai este în imagine, ca un număr de alte persoane.

Recent, am scris despre fuziunea în curs dintre Starcomms, Multilinks și MTS pentru a forma o nouă entitate de afaceri, CAPCOM. Între cei trei, ne uităm la puțin peste un milion de abonați activi. Luați în considerare faptul că singurul furnizor CDMA care a rămas în picioare și care este încă mai mare decât unitățile CAPCOM combinate, Visafone, are doar 2, 428, 011. Apoi, considera ca cel mai mic furnizor de servicii GSM, Etisalat, are 13 milioane de abonati activi - si a construit ca in ultimii ani abonatii CDMA au scazut. Imaginea nu este roșie deloc. Lucrurile nu par sperante pentru rețelele CDMA.

Îmi pare rău că CAPCOM nu poate salva sectorul mobil CDMA în Nigeria. CDMA este atât de depășită și depășită aici, încât ar putea arunca și prosopul.

Salvarea Zilei
Ce anume poate transforma tabelele și face CAPCOM viabil? Nimic altceva decât același fel de atacuri financiare, tehnice și media uriașe pe care rețelele GSM o desfășoară. Vorbesc despre un piept de război profund și o desfășurare rapidă a serviciilor.

CAPCOM este inteligent să vizeze date. Există o piață uriașă neexploatată pentru bandă largă în întreaga țară, iar CAPCOM se poate angaja în acest sens. Dar ei nu-și pot permite să o facă cu jumătate de inimă. Starcomms a împins date și eșuează. Alți furnizori au împins date și au eșuat. Soo împingând datele nu este de ajuns. Trebuie să se facă agresiv și rapid. Din nou, sunt necesare expertize tehnice și buzunare profunde.

De asemenea, citiți: achiziția Visafone de Multilinks eșuează; Telkom urcă

Rețele deschise: BYOD
CAPCOM trebuie să-și deschidă rețeaua și să implementeze o politică BYOD (Bring Your Own Device), astfel încât abonații să poată alege, achiziționa și aduce propriile dispozitive și terminale pentru utilizare. Acest factor este un joker uriaș în mâinile furnizorilor GSM. Tendințele până în prezent arată că această libertate este importantă pentru abonați. O situație în care abonații sunt obligați să utilizeze numai terminalele terminale pe care un furnizor le pune la dispoziție nu vor funcționa. Ar putea funcționa bine în SUA, dar nu aici în FRN. Două piețe diferite.

Doar aruncați o privire asupra smartphone-urilor disponibile pe rețeaua Visafone: Motorola XT800 și ZTE R750. Câți dintre voi ați auzit vreodată de aceste smartphone-uri înainte? Aruncati o privire:

Obțineți punctul. De ce, pe pământ, un gadget ciudat ca mine vrea să mă conecteze la o rețea pe care eu sunt limitată? Si costand N90, 000 si respectiv N54, 000! Acele telefoane? Nu faceți nici o greșeală: oamenii își iubesc gadgeturile - și adesea mai mult decât rețeaua.

CAPCOM sau Bust
CAPCOM Limited a fost înființată în Mauritius în 2012 ca o companie de holding pentru investițiile în telecomunicații din Nigeria. În cazul în care promotorii CAPCOM nu sunt în măsură să execute cele de mai sus, ei ar putea să nu se deranjeze, deoarece acest lucru va duce la o altă afacere nereușită. Cu toate acestea, CAPCOM pare să fie ultima speranță pentru sectorul mobil CDMA din Nigeria, și una foarte slabă. În timp ce Visafone se pronunță pentru acest moment, nu se comportă prea bine, dacă valoarea activă a abonaților 2, 4 milioane este ceva de făcut.

De asemenea, citiți: BLU S1 are un afișaj de 5, 2 inch, costă doar 180 $
Recomandat
Lasă Un Comentariu