Principal » general » Insulele Camerunene invită un Tablet medical, Cardiopaful

Insulele Camerunene invită un Tablet medical, Cardiopaful

general : Insulele Camerunene invită un Tablet medical, Cardiopaful

Acesta este un pic adevărat de știri care merită să fie purtat. Într-o lume a comprimatelor ieftine din China care sunt pur și simplu re-branded pentru startup, aici este o adevărată lucrare de inovare, un comprimat medical.

Arthur Zang, inginer cameronian in varsta de 24 de ani, a construit cardioPad, primul tablet complet medical touchscreen care poate efectua teste precum electrocardiograma (ECG) si transmite rezultatele wireless. Software-ul încorporat în dispozitiv permite medicului să dea diagnosticul asistat de calculator.

Gândiți-vă la costurile și dimensiunile mașinilor ECG standard și este ușor să vedeți cum această invenție poate fi un plus extraordinar pentru asistența medicală din Africa.

Iată un extras din sursele de știri:

"Cardiopadul va reduce costul examinării. Intenționăm să vindem dispozitivul pentru 1500 de euro, în timp ce prețul curent pentru un dispozitiv cu electrocardiograf este de 3800 de euro. Dacă spitalele achiziționează dispozitivul la un preț scăzut, vor putea să scadă prețurile la examenele medicale ", speră Arthur Zang.

Cu toate acestea, există încă problema energiei, deoarece multe dintre regiunile îndepărtate ale țării nu au acces la energie electrică. "Cardiopad este echipat cu o baterie care poate acționa independent mașina de mai mult de șapte ore", asigură inginerul.

Medicii noștri de aici pe blogul Mobilitate pot aprecia în detaliu valoarea acestui comprimat medical. Comentariile sunt binevenite!

Sursa 1 | Sursa 2

Recomandat
Lasă Un Comentariu