Principal » general » Calabar primește primul centru de incubare; a scos N450, 000 la Hackathon Winner

Calabar primește primul centru de incubare; a scos N450, 000 la Hackathon Winner

general : Calabar primește primul centru de incubare;  a scos N450, 000 la Hackathon Winner

Lagos, Nigeria, 07 august 2013: Aproape 16 săptămâni după ce dezvoltatorii tehnologiei informației Acceleratorul antreprenorial (iDEA) a lansat primul său centru de incubație pilot din Lagos, cel de-al doilea centru pilot din program a fost lansat vineri, 2 august 2013 în Calabar, stat. Centrul este situat în orașul Tinapa Knowledge din Calabar.

Vorbind la eveniment, președintele consiliului de conducere al iDEA, dl Adedotun Sulaiman, a declarat: "Scopul nostru este de a cataliza industria TIC prin sprijinirea antreprenorilor din Nigeria în domeniul TIC în crearea de afaceri de succes; să sprijine interacțiunile dintre întreprinzătorul de software și partenerii săi; și să acționeze ca noduri de inovație care sprijină dezvoltarea și maturitatea unei economii locale de software. "" Înființăm primul fond de capital de risc, împreună cu investitorii de capital privat, pentru a se concentra exclusiv asupra afacerilor TIC ", a adăugat Sulaiman.

Evenimentul a fost lansat cu concursul Hackathon - un concurs de 42 de ore de aniversare în care 27 de concurenți care au venit din diferite părți ale țării pentru a participa au fost grupați într-o echipă de 2 și 3 (un total de 10 echipe) alegerea lor de aplicație software în termen de 42 de ore. Concursul Hackathon a fost facilitat de Institutul de Practicieni Software din Nigeria (ISPON).

Echipa a apărut ca câștigători și a fost prezentată cu premiul N450, 000 de numerar și 3 telefoane Nokia Lumia în timpul lansării centrului, vineri, 2 august 2013. Echipa a dezvoltat o aplicație software numită Le-Media - o aplicație care vă permite pentru a combina învățarea cu divertismentul.

În timp ce sa adresat participanților la eveniment, guvernatorul executiv al statului Cross River, senatorul Liyel Mokel a reiterat angajamentul statului față de dezvoltarea TIC prin susținerea pe deplin a inițiativei iDEA. El a subliniat, de asemenea, că unii dintre cei mai bogați oameni din lume sunt reprezentanți ai TIC, menționând Bill Gates, Steve Job și Mark Zuckerberg drept exemple.

De asemenea, citiți: Ideal Smartphone-ul Windows Phone al lui Mister Mo

Demnitari la evenimentul de lansare a fost guvernatorul executiv al statului Cross River, senatorul Liyel Imoke; adjunctul său, domnul Efiok Essien Cobham; ministrul Onorific al Tehnologiei Comunicațiilor, care a fost reprezentat de către directorul general interimar al NITDA, Dr. Asiru Daura, Hon. Nkoyo Toyo, membru al Comitetului pentru Tehnologia Informației al Camerei Reprezentanților, președintele iDEA, domnul Adedotun Sulaiman, postmasterul general al Federației, Ibrahim Mori Baba; Director general al sistemelor de date high-tech (consultanți de implementare iDEA), Engr. Chinedu Okoli; Directorul Programului iDEA, doamna Helen Anatogu, precum și președintele general al Institutului de Practicieni Software din Nigeria (ISPON), Dr. Chris Uwaje.

În discursul său, dr. Daura a observat că centrul din Tinapa a fost o convergență a trei viziuni - Ministerul Tehnologiei Comunicațiilor, guvernul de stat și NITDA. El a remarcat că, în calitate de agenție de implementare, NITDA se angajează în succesul centrului și a susținut acest angajament printr-un Memorandum de înțelegere (MoU) cu iDEA.

iDEA este un acronim pentru Acceleratorul pentru Dezvoltarea Tehnologiilor Informaționale. Scopul său este de a ajuta antreprenorii nigerieni să creeze afaceri de succes. Oferă un sprijin esențial antreprenorilor pentru a-și construi abilitățile software. iDEA este creatorul minții tehnologiei comunicațiilor, dna Omobola Johnson și este implementată de Agenția Națională pentru Tehnologia Informației, NITDA prin intermediul consultanților săi, High-Tech Data Systems Ltd.

Recomandat
Lasă Un Comentariu