Principal » general » BudgIT: Deschiderea bugetelor nigeriene către mase

BudgIT: Deschiderea bugetelor nigeriene către mase

general : BudgIT: Deschiderea bugetelor nigeriene către mase

Nigeria are în prezent o populație de aproximativ 140 de milioane de persoane (raportul recensământului din 2006), cu o acoperire semnificativă a telefonului mobil cu peste 90 de milioane de abonați activi (NCC, iulie 2011). Din păcate, potrivit Asociației GSM, Nigeria are un indice de includere financiară de 15%, cu o proporție mare de țări care nu au o educație financiară formală.

Într-o societate democratică, cum ar fi Nigeria, BudgIT consideră că simularea interesului nigerienilor în guvernarea publică este esențială pentru evaluarea guvernanței, înțelegerea alocării de către guverne a unor sectoare specifice și a modului în care aceasta leagă cetățenii. Bugetul ca document public trebuie să fie comunicat într-un format mai interactiv pe care cetățenii îl pot face referire, în ciuda nivelului de alfabetizare. Un proiect dedicat transparenței și guvernării sănătoase, BudgIT dorește să pună capăt golului de ignoranță prin utilizarea instrumentelor omniprezente, cum ar fi telefonul mobil și internetul, pentru a spori accesul și înțelegerea bugetului de către nigerieni.

BudgIT: yourbudgit.com
BudgIT a fost conceput și dezvoltat la Tech-In-Governance (www.tech-in.org), o colectare de idei, oameni și instrumente digitale în 48 de ore, menite să creeze soluții web și mobile pentru a transforma participarea cetățenilor la guvernare în Nigeria de către Centrul de co-creare (www.cchubnigeria.com) în martie 2011.

În calitate de câștigător la locul 2 la Tech-In Governance, BudgIT a primit un premiu de 2.000 de dolari de la Indigo Trust, o parte a familiei Sainsbury Family Trust din Regatul Unit, pe care echipa a aplicat-o pentru a livra site-ul web disponibil la www.yourbudgit .com.

BudgIT este un instrument care urmărește să redefinească guvernanța participativă. Mulți nigerieni, cu puțin sau deloc cunoaștere a contabilității și a managementului financiar public, se pierd atunci când văd (dacă au vreodată șansa) la bugetele diferitelor ramuri ale guvernului. Labirintul de milioane și miliarde din documentele bugetare "groase" tind să se confunde și este dificil să se stabilească un context clar privind modul în care fondurile publice sunt cheltuite efectiv.

De asemenea, citiți: Oppo este interesat de această aplicație nigeriană

BudgIT servește drept podul prin utilizarea unor metode creative, cum ar fi afișarea graficelor info pe paginile mobile și web, pentru a furniza bugetele Nigeriei către mai multe secțiuni ale populației. Credem că într-o democrație, fiecare contribuabil responsabil are dreptul să știe cum sunt cheltuite taxele sale în furnizarea unei infrastructuri și servicii publice eficiente.

Cu ajutorul bugetului livrat prin intermediul instrumentelor mobile și online, putem declanșa discuții și dezbateri între cetățeni, permițând în același timp celor din guvern să știe că acțiunile lor vor fi puse la un nivel mai înalt de examinare.

Obiectivele cheie pentru acest proiect sunt rezumate în principal la:
1. Consolidarea participării civice la guvernarea publică.
2. Utilizați instrumente personalizate de reprezentare a datelor pentru a revoluționa angajamentul cu nigerienii
3. Asigurarea alfabetizării în masă a alocării și cheltuielilor financiare publice
4. Inițierea unor discuții robuste în cadrul rețelelor individuale și sociale care să conducă la o monitorizare eficientă a bugetului

Guvernanța participativă este un pilon cheie în contractul social dintre electorat și liderii săi aleși. Luarea cunoștințelor bugetului departe de domeniul experților doar la cea a omului comun ar trebui să inițieze o societate mai transparentă și mai deschisă.

Pașii următori pentru BudgIT
Echipa din spatele lui BudgIT a lansat versiunea curentă a site-ului pentru a oferi membrilor publicului o primă privire la bugetul lor în formă vizuală. Vom lucra pentru îmbunătățirea și actualizarea conținutului site-ului, deoarece vom obține mai multe date din alte brațe ale guvernului. Înainte de bugetele pentru 2012, sperăm să lansăm o nouă versiune a site-ului web, precum și o aplicație pentru o varietate de platforme mobile. Apreciem cu sinceritate feedback-ul de la utilizatori pe care sperăm să îl includem în versiunile viitoare ale site-ului.

De asemenea, citiți: Lumia 520: adevăratul campion al Windows Phone OS
Recomandat
Lasă Un Comentariu