Principal » general » Broadband Cabluri de fibre de pretutindeni, dar nu există conexiuni de Internet de încredere oriunde

Broadband Cabluri de fibre de pretutindeni, dar nu există conexiuni de Internet de încredere oriunde

general : Broadband Cabluri de fibre de pretutindeni, dar nu există conexiuni de Internet de încredere oriunde

În prezent, există cel puțin patru cabluri submarine cu o capacitate totală de 9, 88 Tb / s (terabiți pe secundă) *** care ating și sunt active în Nigeria. Cum încep chiar să pictez imaginea cât de imens e asta? Dar este imens! Foarte mare. Iată o defalcare a cablurilor disponibile care se află în Lagos în acest moment.

  • WAC - 5, 12 Tb / s
  • MainOne - 1, 92 Tb / s
  • Glo1 - 2, 5 Tb / s
  • SAT3 - 0, 34 Gb / s
  • ACE - 5, 12 Tb / s [neconfirmată și deci neinclusă în figura totală de mai sus]

Aici avem această capacitate imensă și totuși un impact foarte mic asupra calității serviciilor. Asta e problema pe teren. În articolul meu din 2005, "Datele mobile: depășirea divizării internetului în Africa", am susținut adoptarea serviciilor de internet mobil pentru furnizarea de internet la masa mare, care este Nigeria. Aceasta este încă poziția mea astăzi. Aruncați o privire în jur: foarte puțini ISP au capacitatea financiară de a ajunge dincolo de zonele de acoperire limitate. De exemplu, aici, în Lagos, avem, printre altele, SWIFT, Mobitel, secolul 21, Cobranet și Oxygen WiFi. Toate puse împreună, nici măcar nu acoperă totalitatea Lagosului. Dar adăugați la imagine imaginile MTN, Etisalat, Airtel și Glo, iar Lagos nu este acoperit doar, dar avem și peste 70% din masa de terenuri din Nigeria acoperită imediat.

Deci, avem capacitatea prin intermediul cablurilor submarine, avem acoperirea prin intermediul combinației de ISP-uri dedicate și rețelele de telefonie mobilă, totuși, din toate părțile, consensul general al utilizatorilor de internet din Nigeria este că experiența lor a rămas frustrant până în prezent. Se pare că ceva este greșit undeva. Întrebări:

  1. Câți ISPS / operatori de telefonie mobilă sunt în prezent abonați la aceste cabluri?
  2. Ce tipuri de abonamente au rulat?
  3. În cazul în care abonamentele sunt în ordine, ce fel de echipament de livrare ultima mile sunt ISP-urile / operatorii care rulează?
De asemenea, citiți: Cele mai recente funcții ale Instagram fac apel la partea creatoare

În ultima vreme, am auzit furie plângându-se despre toți furnizorii de servicii. Mobitel este unul dintre cei mai noi ISP-uri din bloc și înțeleg că nu câțiva oameni s-au întâlnit să se bucure de viteza de bandă largă inițial. În ultima vreme însă, se pare că au existat multe plângeri din partea utilizatorilor. EasyNet de la Etisalat a fost superb și de încredere, până în ultima vreme când au apărut o mulțime de plângeri. Eu personal respir și trăiesc cu EasyNet, dar experiența mea în ultima vreme a fost frustrantă. Unul dintre contactele mele de acolo îmi spune că există o actualizare actualizată a sistemului. Sper că așa este și că această mizerie actuală dispare în viteză de bandă largă.

Lucrul mai teribil este că, atunci când un furnizor se încurcă și vă întoarceți la altul pentru a vă salva copiile de rezervă, vă aflați foarte ușor în frustrări mai mari cu presupusul backup. Trebuia să mă întreb: cum nu avem un furnizor de servicii pe care să se poată baza, să vină ce poate? De ce există o astfel de nesiguranță în mijlocul abundenței?

*** Date și imagini provenite din: Cabluri submarine africane

Recomandat
Lasă Un Comentariu