Principal » general » Gridging Internet Divide În Africa cu date mobile

Gridging Internet Divide În Africa cu date mobile

general : Gridging Internet Divide În Africa cu date mobile

Acest articol a fost publicat inițial în martie 2005 sub același titlu, "Bridging the Internet Divide" în Africa cu date mobile.

Nevoia de a depăși diviziunea digitală și de a îmbunătăți penetrarea internetului a fost discutată de ani de zile. Nevoia este imensă și se pare că liderii noștri încă nu au identificat cu adevărat niciun mijloc clar de a face acest lucru.

Opinia mea este că venirea tehnologiei mobile GSM pe țărmul nostru cu aproximativ 3 ani în urmă a deschis o viziune nouă care poate ajuta la depășirea acestei prabusiri în mod semnificativ și rapid.

Modelul american
Datele mobile nu sunt un mare succes în SUA, deoarece cele mai multe spații comerciale și case sunt deja conectate sau conectate fără fir.

Modelul japonez
Modelul japonez este cu siguranță ceva la care putem învăța câteva lecții. Adulții japonezi - adulți sau copii - sunt probabil cel mai conectat grup de oameni de pe această planetă. Și asta din cauza datelor prin intermediul telefoanelor mobile. De fapt, industria mobilă din Japonia nu este condusă atât de traficul vocal, cât și de datele de pe platformele CDMA, i-Mode și 3G. Oamenii accesează mailurile, fac plăți online și accesează o gamă largă de informații prin intermediul serviciilor de date de telefonie mobilă.

Împingerea Internetului: Care este calea spre Nigeria?

Aici, în Nigeria, mediul înconjurător și circumstanțele noastre actuale sunt potrivite pentru ca datele mobile să fie un mare succes. Foarte puține case din întreaga țară au orice formă de acces la Internet. Chiar mai înspăimântător este faptul că majoritatea birourilor de afaceri nu au nici o formă de acces la internet.

De asemenea, citiți: Netflix este obligat să eșueze în Nigeria, și de aici

Costul achiziționării unui PC și abonarea la accesul la internet este atât de de neimaginat pentru marea majoritate a oamenilor și a afacerilor, încât este clar că nu este calea de urmat dacă suntem serioși în ceea ce privește capturarea cu restul lumii în spațiul cibernetic. Adăugați la acest fapt faptul că ar trebui să achiziționați și să mențineți un set de generatoare de energie pentru a putea pune PC-ul și conexiunile la internet către orice utilizare productivă, iar acest caz este pierdut.

Introduceți date GSM
Telefonul mobil mediu de pe piață este activat de CSD sau GPRS sau ambele. Fiecare rețea pe teren în țară oferă cel puțin acces WAP, iar în alte cazuri acces complet la internet. În opinia mea, cei mai mulți oameni cu un telefon mobil se plimbă cu lumea în buzunare. Tot ce au nevoie este să valorifice potențialul dispozitivelor și serviciilor de rețea.

Rețele și prețuri
Este clar că rețelele mobile trebuie să elaboreze tarife subvenționate pentru apelurile de date (în cazul CSD) și conexiuni (pentru GPRS). Acest lucru îl va încuraja pe Joe să folosească în mod obișnuit aceste facilități de date.

Tendințele actuale arată că cel puțin două rețele din Nigeria conduc date bazate pe GPRS pentru a-mi lua o mare parte din abonații lor. O a treia rețea pare să intenționeze să limiteze serviciile GPRS la clienții "premium", o acțiune care va echivala cu împușcarea în picior, dacă aș putea spune asta.

posibilitati
Este uimitor ce informații sunt disponibile pe o platformă de bază simplă ca WAP. Abonații pot face Google și Yahoo! căutați, accesați și răspundeți la e-mailuri, verificați cursurile de schimb valutar, cotații de acțiuni, actualizați-vă la știri din întreaga lume și participați la forumuri de discuții la nivel mondial. În special, aceste forumuri sunt adevărate centre de învățare în care putem folosi informații gratuite și utile care conduc lumea de astăzi. În calitate de administrator de rețea, am găsit chiar și un site WAP din care să pot pinge conturile de găzduire ale clienților mei pentru a vă asigura că funcționează bine și câteva alte domenii din care pot rula căutări de nume de domeniu! Chiar și WAP nu mai este la fel de fundamental ca atunci când era.

De asemenea, citiți: Bucurați-vă de discounturi de până la 40% pe smartphone-urile Infinix la Jumia Mobile Week 2017

Odată cu apariția unor site-uri web complete, care pot fi acum accesate prin WAP, limitele la WAP se estompează rapid (vizitați www.mobilityarena.com pe telefonul mobil WAP 2.0 / XHTML pentru a înțelege acest lucru). Desigur, există mai multe și mai multe telefoane fiind lansate cu browsere Web complete, extinderea orizonturilor de date mobile.

Concluzie
Este supunerea mea că țara noastră trebuie să analizeze serios modul în care putem să valorificăm puterea datelor mobile în avansarea lor. În special, există o nevoie urgentă de iluminare în masă a populației noastre în această chestiune. Poate, poate că atunci vom folosi cu adevărat ceea ce avem pentru a obține ceea ce vrem.

Recomandat
Lasă Un Comentariu