Principal » auto general » BlackBerry's QNX va alimenta mașinile conectate de Ford

BlackBerry's QNX va alimenta mașinile conectate de Ford

auto general : BlackBerry's QNX va alimenta mașinile conectate de Ford

Software-ul QNX al BlackBerry este deja utilizat în peste 60 de milioane de vehicule. Acum, Ford se bazează pe asta pentru a-și face auto-conducerea mașinilor să se întâmple .

Constructorul american, Ford, are planuri de a pune autoturisme autonome pe șosea în decurs de cinci ani. Și ei se bazează pe software-ul BlackBerry pentru a face acest lucru. Un acord a fost semnat între cele două companii și, pentru prima dată, BlackBerry va lucra direct cu un producător de automobile. Înainte de acum, BlackBerry a licențiat software-ul său pentru furnizorii de industria auto, dar nu a fost niciodată implicat direct cu un producător.

De fapt, software-ul BlackBerry QNX este deja utilizat în vehiculele Ford. Asta este puterea consolei Infotainment Sync 3 utilizată în aceste mașini. Înapoi în 2014, sistemul Sync 3 a anulat Microsoft pentru BlackBerry QNX.

BlackBerry, QNX și Ford
Ford intenționează să aibă un vehicul complet automatizat pe drum până în 2021. Această afacere cu BlackBerry este imensă pentru ambele companii. Pentru BlackBerry, este prima implicare directă cu un producător de mașini. Afacerea reprezintă un impuls major pentru noua strategie a canadianului de a fi un dezvoltator de software pentru alimentarea tuturor tipurilor de dispozitive conectate.

O echipă dedicată de ingineri BlackBerry va fi implementată pentru a colabora cu Ford în ceea ce privește extinderea utilizării sistemului de operare QNX Neutrino BlackBerry, a tehnologiei de securitate Certicom, a hipervisorului QNX și a software-ului de procesare audio QNX. Termenii acestei înțelegeri sunt confidențiale.

Software-ul QNX al BlackBerry este deja utilizat în peste 60 de milioane de vehicule din întreaga lume.

Mai multe resurse QNX

Vedeți arhivele noastre QNX pentru a afla mai multe despre ce mașini și vehicule utilizează deja software-ul și ce capabilități sunt.

Recomandat
Lasă Un Comentariu