Principal » general » BlackBerry Playbook: Primele impresii

BlackBerry Playbook: Primele impresii

general : BlackBerry Playbook: Primele impresii


Recent am intrat în posesia unui comprimat Blackberry Playbook (prezentat mai sus). În această postare pe blog, îmi voi împărtăși primele impresii pe dispozitiv, pe baza doar a două zile de utilizare.

Ce este exact?

Blackberry Playbook este un dispozitiv de tabletă de 7 "dezvoltat de Research in Motion (RIM), cunoscut în principal ca producători de telefoane mobile Blackberry.

BlackBerry Playbook rulează sistemul de operare "Playbook", cunoscut și în cercurile tehnice ca "QNX". Acum dețin modelul Wifi de numai 16 GB, care rulează Playbook OS 2.0.1.

Mai multe informații tehnice despre Playbook pot fi găsite aici.

Prima impresie

Prima mea reacție a Playbook-ului a fost la cutia de vânzare cu amănuntul. Este o cutie neagră pură, în principal simplă cu o siglă Blackberry în partea de sus și cod de bare în partea laterală. Asta e. Nu există nicio imagine a dispozitivului înăuntru sau informații despre text despre dispozitiv.

Sunt un credincios uriaș în minimalism, așa că m-am îndrăgostit mai mult de dispozitiv. Cutia este prea tare pentru a-mi plăcea, dar asta este în mare parte lipsită de importanță.

În interiorul cutiei am găsit dispozitivul Playbook însuși, precum și un adaptor A / C, un cablu USB și câteva documente manuale.

Playbook-ul vine cu o pungă neagră făcută cu un material din spumă și este destinată să fie purtată în jurul dispozitivului, care amintește de punga oficială pentru telefoanele cu mure.

Hardware-ul

Manualul în sine este frumos artizanal și este în principal neagră neagră, cu excepția logo-ului pentru mure, camera și difuzorul în partea superioară. Are 4 porturi (microHDMI, port de încărcare magnetică, microUSB și jack audio standard de 3, 5 mm) și 4 butoane fizice (putere, redare / pauză, volum și volum jos) pe capetele opuse.

În partea de sus a dispozitivului nu există buton și acest lucru ar putea arunca pe cineva care vine de pe iOS și dispozitive Android un pic de echilibru, deoarece, înseamnă că nu există nici un buton "acasă".

Cadrul dispozitivului este neobișnuit de mare pe toate părțile pentru o tabletă modernă, ceea ce duce la diminuarea dimensiunii ecranului. Acest lucru ar putea părea un defect de proiectare în acest moment, dar utilizarea lui devine evidentă mai târziu.

De asemenea, citiți: Obținerea unui lucru făcut cu My2015app

Pregatirea

La pornirea Playbook-ului am primit întrebări obișnuite, cum ar fi fusul orar, țară etc. A trebuit să mă conectez la o rețea WiFi activată în timpul procesului de instalare inițială, pentru a verifica actualizările și conectarea cu ID-ul meu BlackBerry. În timpul procesului de instalare, am fost informat că trebuie să descarc 338Mb pentru ca dispozitivul să fie actualizat și să îl "optimizeze pentru regiunea mea". Acest lucru sa dovedit a fi un pas obligatoriu, deoarece toate încercările de a sări peste aceasta au pus tableta în așteptare, iar când a fost reluată, m-au dus înapoi la aceeași pagină.

În cele din urmă, a trebuit să activez un plan de date pe Galaxy Fit, să difuzez un Hotspot mobil și să îl folosesc pentru a efectua actualizarea, iar după aceea, restul procesului de instalare a fost mult mai simplu.
Această parte a procesului de instalare a fost foarte criticată pe tot webul. Se pare că unii oameni nu au atâta noroc ca mine și nu pot să efectueze actualizarea (chiar și cu acces suficient la Internet). Recent am aflat că RIM intenționează să remedieze acest defect prin lansarea Playbook OS 2.1, astfel încât să simplifice procesul pentru posesorii de playbook-uri viitoare.

Software-ul

După cum am menționat mai sus, Playbook-ul rulează sistemul de operare Playbook, ultima versiune fiind 2.0.1.

Navigarea în sistemul de operare se face aproape exclusiv prin utilizarea gesturilor. Trecerea în sus, în jos și lateral de la rama la ecran realizează activități precum închiderea aplicațiilor, afișarea meniurilor de aplicații, afișarea aplicațiilor care rulează, comutarea între aplicațiile care rulează, vizualizarea notificărilor etc.

Acest lucru contribuie la o experiență unică a utilizatorului, spre deosebire de ceea ce se poate obține de la alte platforme de tabletă.
Sistemul de operare este cu adevărat frumos și elegant. Are un simt "businessey", dar acest lucru este de așteptat de la un dispozitiv realizat de RIM.

De asemenea, citiți: UMIDIGI Z2 Specificații complete: mai multe caracteristici pentru mai puțin

Selecția implicită a software-ului de pe BlackBerry Playbook este adecvată cu unele hitters grele, cum ar fi Adobe Reader, Facebook, Docs to Go și Zinio făcând apariții. Dispozitivul este preîncărcat și cu Tetris și NFS Undercover de la Electronics Arts.

Video Player a fost capabil să joace orice format aruncat în el și browser-ul web este pur și simplu minunat !.
Mai multe aplicații pot fi instalate prin Blackberry App World, totuși, încă nu am de făcut acest lucru.

Podul Blackberry

Unul dintre punctele importante de vânzare pentru BlackBerry Playbook este funcția Blackberry Bridge, așa că, firește, am fost foarte dornic să încerc.

Blackberry Bridge este o funcționalitate a playbook-ului, care îi permite să "opereze" cu orice telefon BlackBerry pentru a activa caracteristici cum ar fi vizualizarea e-mailului, Calendarului, Contactelor, Memo și Sarcini ale telefonului din Playbook. De asemenea, puteți utiliza caracteristica BBM a telefonului pe tabletă odată ce ați trecut prin punte, permițându-vă să vă conectați la conținutul inimii dvs. pe un dispozitiv cu un ecran mai mare și mai clar.

Cea mai bună caracteristică a lui Blackberry Bridge, în opinia mea, este abilitatea de a partaja abonamentul BIS al telefonului cu Tablet.
Instalarea aplicației Bridge Bridge pe telefonul meu și împerecherea cu tableta a fost o briză și, înainte de mult timp, am fost sincronizat și legat. Am testat mai întâi caracteristica Mesaje și BBM și amândouă au funcționat frumos. Apoi, am lansat browserul Playbook și am încărcat pagini web complete folosind BIS-ul din telefon. În acest moment, eram deja plin de bucurie, dar sentimentul a fost înălțat și mai mult când mi-am dat seama că pot să înregistrez videoclipuri folosind browser-ul playbook-ului în timp ce utilizez abonamentul BIS al telefonului meu, ceea ce nu pot face de la telefon.

O altă caracteristică interesantă a Blackberry Bridge este capacitatea de a utiliza telefonul ca telecomandă pentru tabletă. Când aceasta este activată, pe tabletă apare un cursor pe care îl controlezi de la telefon și chiar poți tasta pe tabletă telefonul. Acest lucru, alături de portul microHDMI, ar face playbookul un dispozitiv ideal pentru o prezentare.

De asemenea, citiți: Microsoft Partners Mansard, MTN pentru a dezvălui Lumia 930 în Nigeria

Există însă câteva neplăceri cu Podul Blackberry. Unul important este faptul că nu toate aplicațiile pot utiliza internetul BIS din telefon. Am încercat lansarea unor aplicații dependente de internet după ce mi-am făcut legătura, în timp ce WiFi-ul a fost oprit și a continuat să-mi spună că aveam nevoie de o conexiune activă la internet pe care să o folosesc.

Totuși, în ansamblu, am fost impresionat de Blackberry Bridge. Ea face ceea ce se spune pe staniu.

Probleme

După 2 zile de utilizare, am descoperit câteva limitări ale acestui dispozitiv. Sunt unele lucruri care ar fi trebuit să fie făcute în mod diferit în opinia mea sau ar fi trebuit adăugate. Lista este foarte scurta pentru moment, dar sunt destul de sigur ca va creste pe masura ce o folosesc mai mult.

- Ecranul este prea mic, chiar și pentru un dispozitiv de 7 ".
- Selecția aplicațiilor din App World lasă mult de dorit
- Ar trebui să pot plasa icoane pe desktop

Ce urmeaza?

Ce urmează pentru mine și pentru Playbook-ul meu? Mă bucur că ai întrebat. În următoarele câteva zile, voi pune dispozitivul în toate pașii. Descărcați aplicații din App World (orice sugestie de pe un cititor de epub este binevenită), încercați să conectați unele dintre lacunele pe care le-am observat și cele pe care le voi mai observa și încercați să instalați aplicații Android pe playbook. Voi încerca să scriu un alt post despre cum merge.

Recomandat
Lasă Un Comentariu