Principal » general » O experiență bizară la o afacere Gloworld pentru clienți

O experiență bizară la o afacere Gloworld pentru clienți

general : O experiență bizară la o afacere Gloworld pentru clienți

Cu câteva zile în urmă, eram la o priveliște strălucitoare în jurul casei mele, pentru a depune o plângere în legătură cu faptul că nu am primit bonusul de acces gratuit la internet pentru reîncărcare, așa cum a anunțat GloMobile.

Ceva interesant sa întâmplat în timp ce am fost însoțit de un agent de îngrijire a clienților pe care aș dori să-l numesc pe domnișoara Bo.

Miss Bo mi-a întrebat ce plângere mi-a fost atunci i-am spus că nu îmi dau datele de internet gratuite după ce îmi reîncarc linia cu N200 și mai sus.


La început mi-a cerut să mă așez și să aștept câteva minute ca să-mi poată depana rândul. Am mers fericit și am luat un loc, gândind că cazul meu va fi rezolvat în curând. Rețineți că aceasta nu a fost prima dată când am încercat să rezolv această problemă cu linia mea.

După ce a așteptat aproximativ zece minute, domnișoara Bo mi-a întrebat ce APN și dispozitiv îmi folosesc SIM-ul, așa că i-am spus că folosesc punctul normal de acces gloflat și că folosesc SIM-ul atât pe modemul cât și pe telefon. Expresia prezentată pe față era destul de clară pentru mine că a fost surprinsă de răspunsul meu. Mi-a dat seama că este foarte nesigură când am spus că folosesc SIM-ul pentru a parcurge telefonul cu pachete de internet preplatite.

Miss Bo mi-a spus că nu era posibil să folosesc aceste pachete de internet preplatite deoarece erau destinate numai calculatoarelor și smartphone-urilor, cum ar fi iPhone, BlackBerry, precum și tablete. Mă întrebam cum ar putea fi atât de naivă cum era în secolul 21. A trebuit să-i subliniez că oricine se poate abona la orice pachet de servicii preplătite, indiferent de faptul că acestea erau destinate computerelor și smartphone-urilor în general. De asemenea, i-am spus că telefonul meu era și un smartphone, așa că sunt calificat să utilizez orice plan de date pe care îl prefer.

De asemenea, citiți: Cum să dormiți și treziți telefonul cu gesturi

Chatul nostru mic sa transformat deja într-un argument pe care știam că nu-l voi bucura. Din fericire pentru mine, tocmai tocmai terminasem abonamentul de 3 GB în ziua precedentă. I-am spus despre asta și a continuat să o confirme din baza lor de date. Acum i se zări că observația mea era corectă.

Apoi a întrebat:

"De unde știi că telefonul tău este un smartphone?"

Am găsit această întrebare atât de amuzantă încât nu mi-am putut ascunde râsul.

Apoi i-am spus că telefonul meu este un dispozitiv Symbian s60v5 care poate rula mai multe aplicații simultan, vine cu navigația Ovi Maps (acum hărți nokia), este activată 3G și are un ecran tactil capacitiv.

Chiar și în timp ce încercam să explic de ce cred că telefonul meu este un smartphone, expresia de pe fața ei mi-a spus că nu înțelege nici un pic din ceea ce spuneam. Pentru ea (un laic), ceea ce spuneam era tot jargonul. Oricum, m-am înscris la un alt pachet de date preplatite în prezența ei.

Nu încerc să fiu impertinentă aici, dar mă supăr atunci când oamenii încearcă să-i subestimeze pe ceilalți. Pentru că arăt fizic mic, cred că de aceea domnișoara Bo credea că nu știu nimic. Mergând invers, ea era cea ignorantă care stătea pe locul acela foarte important.

Ce faceți de această experiență? Răspundeți cu atenție la comentariile dvs. în caseta de comentarii.

Notă de editor: În timp ce editează acest articol în curs de pregătire pentru publicare, a trebuit să mă opresc de mai multe ori să mă rostogolesc pe podea râzând. Într-adevăr lucruri hilar. Se pare că nimic nu sa schimbat în grija clienților Glo în câțiva ani. Cititorii de lungă durată vor aminti articolele mele, Ineptitudinea legendară a agentului mediu de îngrijire a clienților Glo (publicat 2011) și Când ignoranța este Bliss (publicat 2009).

Recomandat
Lasă Un Comentariu