Principal » general » Bharti scutură piața mobilă din Kenya; Nigeria așteptare

Bharti scutură piața mobilă din Kenya; Nigeria așteptare

general : Bharti scutură piața mobilă din Kenya;  Nigeria așteptare

Zain Kenya, aflat acum în proprietatea lui Bharti, a zguduit Safaricom cu reduceri de prețuri, declanșând o mișcare fără precedent pe piața mobilă din Kenya. Safaricom a contracarat acest lucru, ultima sa mișcare fiind reducerea cu 94% a costului mesajelor SMS pentru clienții cu plată anticipată. În cele din urmă, când zgomotul se va face să se calmeze, consumatorii kenyeni vor fi câștigătorii, dar Safaricom ar putea să renunțe la o parte din profiturile și cota de piață.

În Kenya, termenii și condițiile contează

Judecând după anunțurile reducerilor de prețuri provenite din Kenya, Bharti - noul proprietar al Zain Africa - și-a pus ochii pe provocarea lui Safaricom, cel mai important jucător din Kenya. Datorită unei solicitări de reglementare din partea Comisiei de comunicații din Kenya (CCK) pentru operatorii de a reduce ratele de interconectare, Bharti a dezlănțuit prima armă în arsenalul său în august 2010, reducând prețul pentru toate apelurile vocale la KES3 pe minut, .

Accentul asupra termenilor și condițiilor este deosebit de important. Chiar și atunci când Safaricom încearcă să contracareze oferta lui Zain, tarifele sale sunt încărcate cu termeni și condiții, dând mai multă încredere mesajului lui Zain că oferta lui este permanentă și nu o promovare. Răspunsul public a fost pozitiv, cu cozile formate în magazinele lui Zain. Cele mai recente reduceri de preț ale SMS-urilor în această săptămână, anticipând cererea CCK de a înregistra o taxă de vânzare cu ridicata mai mică până în noiembrie 2010, sunt dovezi că Safaricom își mărește contractele împotriva lui Zain.
În cele din urmă, concurența asupra prețurilor este periculoasă pentru toți actorii de pe piață

În timp ce Safaricom are marje de grăsime pentru a renunța, reducerile de preț cutthroat vor afecta negativ toți actorii de pe piață - Safaricom, Zain, Orange și Essar. În India, unde a apărut un război al prețurilor similar, Ovum a arătat că profitabilitatea tuturor jucătorilor de pe piață a suferit. Există un corolar și mai evident: Vodafone, care deține o participație de control de 40% în Safaricom, a suferit o pierdere de 2, 3 miliarde de lire sterline în India, în mai 2010, în mare parte datorită efectelor războiului prețurilor.

Dar războiul prețurilor este o veste bună pentru clienții care acum pot aștepta la apeluri și mesaje SMS mai ieftine în Kenya. Un război al prețurilor cu privire la date va veni în curând și chiar și schema de transferuri de bani cu mare succes de la Safaricom, M-Pesa, nu este în afara limitelor. De fapt, războiul prețurilor în domeniul telecomunicațiilor a forțat deja scăderea ratei oficiale a inflației din august pentru Kenya. Pe o piață în care telecomunicațiile consumă o parte din portofelul consumatorului, economiile de la telecomunicații pot aduce o diferență bunăstării economice globale. Prețurile mai ieftine ar putea, de asemenea, să încurajeze pe kenyeni să vorbească mai mult, potențiali care să sporească utilizarea minutelor de utilizare (MoU). MoU medie în Kenya (și o mare parte din Africa) este de aproximativ 50 de minute pe lună, în timp ce în India sunt în jur de 300.

Pentru Safaricom, era de cota de piata de 80% pare sa se termine
În Safaricom, industria de telefonie mobilă are un studiu de caz privind modul de obținere a unui avantaj competitiv uimitor într-o piață. Safaricom și-a mărit cota de piață de la mai puțin de 40% în 2000 la puțin peste 80% la sfârșitul lunii iunie 2010 - o operațiune neobișnuită pe piețele liberalizate. În acest fel, compania a devenit cea mai mare companie cotată în Africa de Est și a returnat miliarde de câștiguri acționarilor săi.

În schimb, operațiunea lui Zain în Kenya a fost cu mult subperformantă și a reprezentat una dintre preocupările majore ale proprietarilor din Zain din Orientul Mijlociu. Cota sa de piață a scăzut de la peste 60% în 2000 la 9, 4% în 2Q10 - Essar, care a lansat doar servicii în 4Q08, a înregistrat o cotă de 7, 4% până în trimestrul II. Între 2000 și 2010, o mulțime de schimbări de proprietate, cu schimbarea asociată a numelor de la Kencell la Celtel la Zain, par să fi distras afacerea de la a fi capabili să-l conteste pe Safaricom. Bharti are acum multe de făcut pentru a încerca să inverseze aproape un deceniu de performanță slabă a lui Zain în Kenya.


DESPRE OVUM:
Ovum oferă clienților o analiză independentă și obiectivă care le permite să ia decizii mai bune în afaceri și tehnologii. Cercetarea noastră se bazează pe peste 400.000 de interviuri pe an cu mediul de afaceri și tehnologie, telecomunicații și factorii de decizie din domeniul aprovizionării, oferind Ovum și clienților noștri o perspectivă neegalată nu numai în cerințele afacerii, ci și în tehnologia pe care trebuie să o sprijine organizațiile. Ovum face parte din grupul Datamonitor.

Recomandat
Lasă Un Comentariu