Principal » general » Bharti Airtel încheie achiziția lui Zain

Bharti Airtel încheie achiziția lui Zain

general : Bharti Airtel încheie achiziția lui Zain

După luni de negocieri, se spune că Bharti Airtel din India a încheiat în cele din urmă achiziția lui Zain. Noii proprietari au făcut, de asemenea, o declarație în sensul că șeful Oba Otudeko va fi numit președinte al operațiunilor din Nigeria.

Airtel este cel mai mare furnizor de servicii celulare din India, cu mai mult de 135 de milioane de abonamente începând cu luna mai 2010, cel de-al treilea operator mondial de telefonie mobilă din lume, și al șaselea cel mai mare operator de telecomunicații integrate.

New Delhi, 8 iunie 2010: Bharti Airtel Limited ("Bharti") a făcut astăzi un pas gigantic către a deveni un operator global de telecomunicații emergente, finalizând achiziționarea de operațiuni mobile Zain Group ("Zain") în 15 țări din Africa evaluarea întreprinderilor de 10, 7 miliarde USD. Cu această achiziție, Airtel va deveni primul brand indian care va merge cu adevărat global, cu o amprentă care acoperă peste 1, 8 miliarde de oameni. Bharti devine, de asemenea, un important MNC indian cu operațiuni în 18 țări din Asia și Africa, cu o bază de clienți de peste 180 de milioane.

Tranzacția este cea mai mare tranzacție transfrontalieră pe piețele emergente și va avea ca rezultat venituri combinate de peste 12, 4 miliarde USD și EBITDA de peste 4, 7 miliarde USD, pe baza ultimelor rezultate auditate. Bharti este acum printre cei mai mari cinci operatori de telefonie mobila din lume.

Sunil Bharti Mittal, președinte și director general al Bharti, a declarat: "Suntem încântați de încheierea acestui acord de transformare pentru India și Bharti. Dorim să ne exprimăm profunda recunoștință și mulțumim guvernelor tuturor celor cincisprezece țări, precum și guvernului Indiei pentru sprijinul lor copleșitor pentru acest eveniment de referință. Acest lucru va consolida în continuare legăturile istorice economice și sociale istorice din Indo-Africa și va oferi un impuls puternic cooperării sud-sud.

Bharti, care lucrează la viziunea sa de expansiune în Africa, se angajează să contribuie la creșterea numărului de telecomunicații din regiune prin adoptarea de rețele profunde în aceste țări și prin furnizarea unor servicii accesibile care să atingă omul obișnuit. De asemenea, promitem clienților noștri din Africa o experiență de brand superioară și un portofoliu de produse și servicii inovatoare.

Dorim să primim peste 6500 de profesioniști talentați și cu înaltă calificare pentru familia Bharti și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu aceștia pentru a face aceste operațiuni de la putere la forță. Dorim să mulțumim echipei Zain pentru profesionalismul lor, ceea ce ne-a permis să închidem această tranzacție într-un timp record ".

Dl. Asaad Al-Banwan, președintele Zain, a declarat: "Dorim din toată inima Bharti Airtel să aibă un mare succes în continuarea dezvoltării telecomunicațiilor pe întreg continentul african și suntem convinși că poporul din Africa va primi un astfel de centru de telecomunicații dedicat și reputat. “

Achiziționarea de către Bharti a operațiunilor Zain africane de servicii mobile acoperă 15 țări cu o bază de clienți totală de peste 42 de milioane. Baza totală a populației acoperită este de peste 450 de milioane, cu o penetrare a telecomunicațiilor de aproximativ 32%. Țările în care Bharti a achiziționat operațiunile sunt: ​​Burkina Faso, Ciad, Congo Brazzaville, Republica Democratică Congo, Gabon, Ghana, Kenya, Madagascar, Malawi, Niger, Nigeria, Sierra Leone, Tanzania, Uganda și Zambia. Zain este lider de piață în 10 din cele 15 țări și al doilea în 4 țări.

Sursă

De asemenea, citiți: WhatsApp reveals Size, o nouă actualizare pentru utilizatorii Windows numai

Se pare că vom spune în curând "Bună" la Airtel Nigeria. Susțineți-vă . Se pare că și revizuirea a patra a Ghidului meu pentru Internetul mobil în Nigeria nu va fi prea lungă.

Recomandat
Lasă Un Comentariu