Principal » general » Ai grijă!! Este nevoie de un singur text de la "Stagefright" pentru a invada dispozitivul Android

Ai grijă!! Este nevoie de un singur text de la "Stagefright" pentru a invada dispozitivul Android

general : Ai grijă!!  Este nevoie de un singur text de la "Stagefright" pentru a invada dispozitivul Android

Cercetător de securitate cu Zimperium zLabs, Joshua Drake a făcut câteva descoperiri interesante despre un hack care afectează aproape fiecare dispozitiv Android. Acest exploit numit "Stagefright" se spune că este capabil să invadeze dispozitivele Android, să fure date de la acestea și chiar să efectueze înregistrări audio / video fără cunoștința proprietarului dispozitivului.

Considerat drept cel mai grav defect Android, Stagefright este activat printr-un mesaj MMS trimis către dispozitivul destinație. Cel mai rău dintre toate (în majoritatea cazurilor), destinatarul nu primește nicio notificare. Acest hack este de asemenea pretins că nu vă fure doar datele, ci și accesul la manipularea Bluetooth și vizualizarea imaginilor pe cardul microSD.

Drake a ajuns la majoritatea producătorilor de telefoane (care include Sony, Lenovo, HTC, Motorola, Samsung și LG) cu un patch pentru a rezolva problema. Până acum, numai HTC a răspuns la feedback, spunând că patch-ul va fi inclus în următorul set de actualizări.

De asemenea, este amuzant să rețineți că dispozitivele Android 2.2 în jos sunt imune la acest hack. Nu există nici un cuvânt despre dacă este limitat la dispozitivele înrădăcinate sau necotate. Să sperăm că dispozitivele noastre nu vor fi compromise.

Sursă
Recomandat
Lasă Un Comentariu