Principal » general » Bătălia de la sistemele de operare mobile

Bătălia de la sistemele de operare mobile

general : Bătălia de la sistemele de operare mobile

Symbian. Windows Mobile. Palmier. Mure. OSX. Android. Maemo.

Acestea sunt toate sistemele de operare mobile (OS). Unii au fost în jur de mai mult decât alții. Noii copii de pe acest bloc sunt OSX și Android, și ei își au ziua. În timp ce Palm este o platformă veche, reîmprospătarea completă care a fost executată pe sistemul de operare a transformat interfața sa până în prezent într-un șold și actualizată, la fel ca și pe copiii mai noi.

Symbian, cel mai utilizat sistem de operare din întreaga lume, a suferit și o revizuire cu S60 5th Edition, dar nu cu un rezultat elegant ca Palm. Am fost " Symbian Inside " pentru cea mai mare parte a vieții mele mobile, după ani de zile am folosit dispozitivele S80 (Nokia 9500), UIQ (P990, P1i) și S60 (E61, E61i, E90, E75).

Nu mi-am ascuns poziția potrivit căreia Symbian, așa cum este în prezent, are nevoie de un facelift serios pentru interfața cu utilizatorul, pentru a obține informații actualizate cu privire la situația actuală din industrie. Am susținut chiar și această poziție. Dar se pare că sunt cei care cred că Symbian va muri de fapt. Mă îndoiesc serios. Cel puțin nu în curând.

Dacă ceea ce a scos Nokia pe telefonul tabletă N900 este ceva de făcut, cei care au profețit moartea lui Symbian din cauza incertitudinii Nokia de a implementa o interfață de utilizator fantezistă pot începe să recenteze. Nokia a demonstrat că este capabil.

Trebuie să rețineți că interfețele utilizatorilor actuali sunt bazate pe ecran tactil. Din păcate, dacă nu există o schimbare masivă în direcția generală a utilizatorilor de dispozitive mobile, datele statistice până în prezent arată că majoritatea utilizatorilor preferă telefoane de tip obișnuit cu o tastatură fizică. În acest domeniu, Nokia încă deține fortul.

De asemenea, citiți: Tehnologia Mobilă și Social Media

Presupun că Symbian este probabil să rămână sistemul de operare dominant pentru o lungă perioadă de timp. Tendințele actuale sugerează că Android va lua locul 2 repede.

Unul dintre avantajele pe care le are Symbian este ceea ce va ajuta Android să realizeze acest lucru. Atât Symbian, cât și Android sunt licențiate de numeroși producători, dintre care unele adaugă straturi de servicii, funcționalitate și usabilitate la sistemele de operare de bază.

Deja avem mai multe dispozitive Android de la HTC, Motorola și, respectiv, Samsung pe teren. Mai multe sunt în drum spre Acer, Sony Ericsson, LG și altele.

Celelalte sisteme de operare sunt, în general, mono-produse - iPhone-ul care rulează OSX este fabricat numai de Apple; Murelele sunt fabricate numai de RIM, iar dispozitivele Palm de numai Palm.

Singurul alt sistem de operare mobil cu licență pe scară largă este Windows Mobile. Windows Mobile 6.5 lansat recent este un upgrade bun, dar lasă mult de dorit. Sperăm că versiunea 7 va aduce acest venerabil OS la viteză și apoi vom vedea cum merg lucrurile de acolo.

Un lucru care nu este de neglijat, totuși, este că vremurile interesante sunt în domeniul OS mobil. Indiferent de sistemul de operare pe care îl credeți, luni și ani în urmă promiteți mult.

Recomandat
Lasă Un Comentariu