Principal » general » Telefoanele mobile afectează cafenelele cibernetice?

Telefoanele mobile afectează cafenelele cibernetice?

general : Telefoanele mobile afectează cafenelele cibernetice?

Când ai vizitat ultima dată o cafenea cibernetică?
Cu opt ani în urmă, răspunsul meu ar fi fost "chiar acum". Aș fi scris / citit acest lucru pe un computer într-o cafenea cibernetică. Chiar acum, m-am culcat undeva confortabil în casa mea, în timp ce mișc cheile soft pe laptop-ul meu. Cu câțiva ani în urmă, în Accra, s-ar putea număra mai mult de zece cafenele de internet între sediul central al Vodafone (apoi Ghana Telecom) în jurul centrului Kwame Nkrumah Circle și BusyInternet pe Centrul de Centură.

Au existat: True Internet, Mega Cafe WWWPlus, Internet Cafe Krofa, Java Internet Cafe și câteva altele ale căror nume nu-mi amintesc în acest moment. Din păcate, majoritatea au închis magazin. Deși ar putea fi oferite mai multe motive pentru eșecul acestor întreprinderi, nu se poate trece cu vederea impactul solid al telefoanelor mobile și al tehnologiilor de internet mobil.

Site-uri mobile
O scurtă privire la site-ul de metrici de trafic Alexa.com arată că cele mai vizitate site-uri din Ghana includ: Facebook, Yahoo, Google, YouTube, Live.com, Wikipedia, MSN, GhanaWeb, BBC. E-mailul a fost cea mai populară activitate online din această parte a lumii, dar site-urile de rețele sociale par să fi preluat conducerea în ultima vreme. Site-urile de știri vin pe locul trei. Astfel, compoziția celor zece site-uri cele mai populare nu este o surpriză. Ceea ce este mai interesant este că TOATE cele mai populare site-uri web au versiuni mobile ale serviciilor lor.

Tastarea facebook.com într-un browser web mobil, de exemplu, redirecționează automat una la o versiune mobilă a site-ului popular de rețele sociale. Site-urile mobile sunt versiuni descurajate, dar oferă o mulțime de funcționalități, într-un aspect suficient de mic pentru a se încadra în ecranele telefonului mobil. Deci, acum este locul obișnuit de a găsi oameni ocupați cu chat, twittering, lectură de știri și mai mult, de la telefoanele lor mobile.

De asemenea, citiți: Pirateria online: Știți dacă ați fost hacked?

Smartphone - uri
Smartphone-urile ridică mizele și împing mai multe posibilități în mâinile noastre, literalmente. Ei au acum suficientă putere de procesare pentru a transmite stream video de înaltă definiție și suficientă memorie pentru a descărca și stoca baze de date de muzică, fotografii și videoclipuri de pe Internet. Unele smartphone-uri vin cu tastaturi complete QWERTY și astfel fac o tastatură plăcută. E-mail, blogging, chat-ul se poate face acum oriunde.

Costuri de intrare mai mici
Calculatoarele personale nu mai sunt rezervația exclusivă a celor bogați și educați. Acum 10 ani, prețul unui laptop mediu era de aproximativ 2.000 de dolari. Nu mai. Laptop-urile noi, mai puternice și cu funcții complete sunt disponibile astăzi pentru un preț de până la 700 $. Verișorii lor mai mici (netbook-urile) chiar vin la prețuri mai mici; mwave.com în prezent prețurile unui netbook PC ASUS EPC900B-BLU01X Eee la doar 209.99 dolari.

Utilizate și probabil renovate PC-uri chiar glisați costurile de intrare mai mici, din motive evidente.

Modemuri USB
Aceste dispozitive mici au o conectivitate democratizată pe internet. În cazul în care telefoanele mobile și smartphone-urile nu sunt suficiente, se poate cumpăra cu ușurință un modem USB de până la 60 Ghana Cedis (aproximativ 42 USD) și conectați-l la un desktop, laptop sau netbook pentru o experiență de Internet complet. MTN Ghana oferă în mod curent modemul USB la acel preț. Au dispărut zilele în care trebuia să se obțină o linie telefonică fixă ​​greu de găsit de la monopolul telecomunicațiilor sau o antenă fixă ​​fără fir îndreptată spre catargul radio al Furnizorului de servicii de Internet sau un antena satelit + modem VSAT. Nici unul dintre acestea nu a venit ieftin.

Lucrul mai spectaculos este faptul că modemurile 3.5G USB oferă astăzi viteze reale de bandă largă.

Înapoi la acele cafenele cibernetice. Închiderea rapidă a cafenelelor cibernetice nu se limitează la Ghana. 234Next.com, o sursă de știri nigeriană de vârf, a publicat astăzi un raport intitulat Cyber ​​cafenele sunt dispărute. Iată un extras din acel raport:

" În acele zile, în jurul anului 2000 și 2001, mergeam la cafenea cibernetică, plăteam bani pentru a verifica e-mail-ul meu de yahoo. Știi sentimentul că timpul era puternic. Eram singurul care putea naviga printre prietenii mei. Vom merge la o cafenea cibernetică și vom muri într-un sistem, cinci dintre noi, iar apoi sistemele ar fi întotdeauna foarte lente, așa că, dacă auzim că o singură cafenea cibernetică a fost rapidă, vom merge acolo ", a spus Solomon Edema, . " Acum, noi toti navigam cu telefoanele noastre. De asemenea, mi-am folosit laptopul. Nu am mers la o cafenea cibernetică de peste un an ", a adăugat domnul Edema.

Citește de asemenea: aici sunt câteva monitoare de temperatură optimizate pentru smartphone-uri

În zilele noastre, proliferarea calculatoarelor și a telefoanelor mobile 3G, inclusiv telefoanele celebre din China, a dus la prețuri mai ieftine. În consecință, mai mulți oameni își pot permite telefoanele cu internet. În mod similar, concurența în industria telecomunicațiilor a determinat, de asemenea, firmele de telecomunicații să se descurce reciproc, oferind modemuri ieftine și acces la internet. Comercianții de la Computer Village, Ikeja, oferă acum software care permit accesul gratuit la internet pe laptopuri și telefoane mobile.

Este clar că telefoanele mobile împing afară cafenelele cibernetice, în același fel în care cabinetele publice de telefonie și "centrele de comunicații" au devenit specii pe cale de dispariție. Ceea ce așteaptă să fie văzut este cât timp vor rămâne ultimele câteva cafenele cibernetice. Ar închide magazinul sau își vor dezvolta modelul de afaceri? Timpul va spune.

Recomandat
Lasă Un Comentariu