Principal » general » O altă privire la interfețele de utilizator mobile

O altă privire la interfețele de utilizator mobile

general : O altă privire la interfețele de utilizator mobile

Interfețele pentru utilizatorii mobili au făcut obiectul unei discuții aprinse în ultimii ani. Se pare că există un cor pe care orice pasionat de mobil trebuie să-l cunoască până acum - și, eventual, repetat. În acest articol, voi folosi interfețele utilizatorilor celor două sisteme mobile de top ca exemple.

Se intampla ceva de genul " Symbian este datat; Android este elegant "; " Sistemul de meniuri din folderul Symbian nu este intuitiv. Trebuie să intrați în foldere pentru a ajunge la aplicația dorită ". În mod obișnuit, cei care comentează sunt atât de înarmați cu o scurtă introducere pe Android, încât nu văd că sunt pur și simplu părtinitoare.

Stânga: sistem de meniu plat; Dreapta: Sistem de meniuri pentru foldere

Cu câteva săptămâni în urmă, când am întâlnit Dayo și am discutat despre Show Mobility Smartphone Nigeria, am discutat despre interfețele utilizatorilor mobili. Pe măsură ce am explorat subiectul, am ajuns la aceeași concluzie că atât sistemul de meniu al dosarelor (Symbian), cât și sistemul de meniuri plat (Android) sunt pur și simplu alternative egale pentru rezolvarea aceleiași probleme.

Problema
Practic, problema este că pagina principală (și chiar orice meniu unic) de pe orice dispozitiv mobil este insuficientă pentru a afișa toate aplicațiile de pe telefon. Pentru cuvintele, trebuie să existe un mijloc de a ajunge la celelalte aplicații care nu se încadrează în meniul principal.

Soluțiile
Designerii UI mobili au luat două abordări majore - sistemul de meniu bazat pe dosare și sistemul de meniuri plat.

Cu sistemul de meniu pentru dosare, utilizatorul trebuie să atingă pentru a intra într-un dosar pentru a accesa alte aplicații. Acesta este un pas dincolo de meniul principal. Fanii Android fanii se aruncă în mod regulat la acest pas suplimentar de atingere pentru a introduce un dosar.

De asemenea, citiți: Huawei este cel de-al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri

Cu sistemul de meniuri plat, utilizatorul trebuie să treacă prin glisare pentru a deschide o altă pagină pentru a accesa alte aplicații. Acesta este, de asemenea, un pas dincolo de meniul principal. Ambele sisteme de meniuri necesită acțiune suplimentară. Unul nu este mai intuitiv decât celălalt. Ele sunt pur și simplu soluții alternative la aceeași problemă.

În multe cazuri, pe dispozitivele cu meniuri plate (citiți Android), trebuie să treceți prin intermediul a cinci (5) pagini pentru a ajunge la unele aplicații. Știu câte revizuiri ale dispozitivelor Android pe care le-am citit, în care utilizatorii de Android grei spun că ei au adesea probleme în a-și aminti ce pagină este o aplicație - și trebuie să ghicească pentru ao găsi.

Ceea ce trebuie să vadă este că întrebarea dacă bateți sau bateți este pur și simplu o chestiune de preferință personală . În timp ce navigarea poate părea mult mai distractivă pentru unii oameni, poate fi mai multă pierdere de timp și risipă de energie decât să atingi folderele pentru a căuta aplicații. Vedeți, folderele sunt de obicei numite cu ușurință, ușurând să găsiți ceea ce căutați. De exemplu, nu știți să atingeți un folder denumit "Media" atunci când căutați aplicația pentru calendar. Se poate argumenta că sistemul de meniu al dosarelor este mai ușor de utilizat.

Am folosit ambele dispozitive cu sisteme de meniuri și de meniuri plate și sincer nu văd cum sistemul plat este superior sistemului de foldere. Am menționat în recenta mea recenzie despre Nokia E5 care funcționează cu Symbian că nu am văzut ceea ce a fost "datat" (după cum spun oamenii) despre interfața cu utilizatorul Symbian (S60 ediția a 5-a avea alte probleme de inconsistență în numărul de robinete - a fost recunoscut că a fost rectificat în noul interfață Symbian touch UI).

De asemenea, citiți: Cercetătorii vin cu ochelari inteligenți pentru a vă controla telefonul

Ce este greșit cu aceste icoane?
Este ridicol, știu, dar continuu să citesc icoanele Symbian datează. Am aruncat o privire asupra icoanelor de pe iOS, Android și Symbian și nu pot spune sincer ce înseamnă asta.

Poate că ceea ce se întâmplă pur și simplu este ceea ce este încapsulat în povestea populară: " Familiaritatea aduce dispreț "? Poate oamenii doar gripe despre icoane Symbian, deoarece acestea sunt familiare. Știi, întotdeauna există entuziasmul asociat cu lucruri noi.

Alte probleme

Acum, recunosc faptul că există valide cu Symbian. De exemplu, browserul web este un dinozaur. Fără reflow de text? Nu puteți deschide noi file? Redarea javascript-ului lent? Acum, acestea sunt probleme valabile. Asteptam ca noul browser sa apara in februarie 2011.

Există probabil câteva alte probleme valabile. Cu toate acestea, indiferent ce este problema cu Symbian, nu este sistemul de meniuri pentru foldere și cu siguranță nu este vorba de pictograme. Dacă vom critica, este important să prezentăm critici credibile.

Comentariu Bun venit
Vă rugăm să păstrați comentariile dvs. la subiectul interfeței de utilizator mobile. Știu cât de ușor este pentru fanii să sară pentru a-și apăra platforma cu orice alt argument, dar cu privire la ceea ce este discutat. Comentariile care se află în afara interfețelor mobile vor fi pur și simplu distruse. Serios.

Recomandat
Lasă Un Comentariu