Principal » general » Android să ia locul doi în spatele Symbian pe piața sistemelor de operare mobile

Android să ia locul doi în spatele Symbian pe piața sistemelor de operare mobile

general : Android să ia locul doi în spatele Symbian pe piața sistemelor de operare mobile

Mulți oameni par să ia în considerare faptul că sistemul de operare Android va depăși sistemele de operare mobile create de Research In Motion (RIM), Apple și Microsoft pentru a ocupa a doua poziție după sistemul de operare Symbian.

Desigur, atunci când organizații precum Gartner și IDC vorbesc, informațiile au o anumită greutate.

Cu toate acestea, această informație este o veste veche pentru noi aici, la MobilityNigeria. Cu un an în urmă, am făcut deja aceeași proiecție în articolul meu, Battle of the Mobile Operating Systems.

Din articolul din octombrie 2009:

Presupun că Symbian este probabil să rămână sistemul de operare dominant pentru o lungă perioadă de timp. Tendințele actuale sugerează că Android va lua locul 2 repede.

Unul dintre avantajele pe care le are Symbian este ceea ce va ajuta Android să realizeze acest lucru. Atât Symbian, cât și Android sunt licențiate de numeroși producători, dintre care unele adaugă straturi de servicii, funcționalitate și usabilitate la sistemele de operare de bază.

De la Gartner în septembrie 2010:

Serviciile de marketing și furnizor de servicii de comunicații pentru smartphone-uri bazate pe Android vor determina platforma să devină cea de-a doua platformă, după Symbian, până la sfârșitul anului 2010 (a se vedea tabelul 1). Aceasta este cu aproape doi ani mai devreme decât a prezis Gartner acum un an.

Din IDC în septembrie 2010:

Symbian își va menține poziția de lider, continuând să piardă încet cota de piață. Cota de piață a BlackBerry este proiectată să fie aproape netedă (deși, datorită creșterii globale a pieței smartphone-urilor, RIM va vedea creșterea numărului de încărcături ale dispozitivelor). Android va depăși BlackBerry și va ajunge pe poziția a doua, eventual aruncând o amenințare la Symbian în (foarte) timp îndelungat. Windows Mobile (sau, mai degrabă, Windows Phone) este de așteptat să recâștige un pic de cota de piață pe care a pierdut în ultimii ani.

Desigur, nu este ca și cum aceasta ar fi prima dată când aceste organizații de cercetare au proiectat că competiția se desfășoară între Symbian și Android. Hype-ul din jurul știrilor este surprinzător pentru mine. Oamenii se comporta ca aceasta este într-adevăr, într-adevăr, într-adevăr știri.

Citiți de asemenea: Folosind o tastatură fizică QWERTY

Ei bine, nu este .

Cu siguranță, Gartner și IDC ne dau cifrele proiectate și, în opinia mea, este un exercițiu riscant. Aceste cifre nu sunt susceptibile de a ieși. Dar nu există nici o îndoială că primele două sisteme de operare mobile pentru un timp va fi Symbian și Android în primul și respectiv al doilea loc.

Îmi amintesc că cineva mi-a întrebat mai devreme poziția și i-am răspuns: "Mă bucur să vă spun, ți-am spus așa ".

În articolul din octombrie 2009, am menționat faptul că celelalte sisteme de operare sunt, în general, mono-produse - iPhone-urile sunt produse numai de Apple; Murelele sunt fabricate numai de RIM, iar dispozitivele Palm de numai Palm. Dispozitivele Bada OS sunt produse de Samsung doar pentru moment.

A se aștepta ca lupta să se manifeste altfel nu are sens, cu excepția cazului în care există o schimbare de politică de către una sau mai multe dintre celelalte.

Și cei care țipă că Symbian a murit trăiesc în negare. Symbian vinde tot mai multe dispozitive cu fiecare an care trece. În plus, Symbian vinde încă mai multe dispozitive decât majoritatea celorlalte platforme puse împreună. Cum pot fi acești indici interpretați în vreun fel ca fiind morți?

Personal, am probleme cu Symbian, la fel ca multe altele. Dar asta nu se traduce la moartea Symbian. Pentru înregistrări, am probleme cu Android și iOS - și știu că și alții fac prea multe.

Înainte de WebOS, Palm a murit. Vindeau din ce în ce mai puțin. Asta a murit. Symbian este viu și bine, oameni. Vânzările au crescut. Citiți cifrele. Cifrele nu mint.

De asemenea, citiți: BBM pentru Windows Phone acum disponibil ca Private Beta

În ceea ce privește Windowsphone 7, nu este încă aici și nu voi mai plasa pariuri pe acea platformă. Odată ce ajunge și vedem cum curge râul, voi avea multe de spus. Între timp, aici este un rezumat al poziției mele:

Fapt: Symbian va conduce ani de zile.

Fapt: Android, nu iOS, va fi principalul concurent al Symbian. iOS nu a fost niciodată o competiție pentru Symbian. Nu este posibil ca aceasta să fie vreodată. Chiar și astăzi, când scriu acest lucru, iOS nu este numărul doi. BlackBerry este.

Posibilitatea: într-o zi, Android poate depăși Symbian ca rege al junglei mobile.

Fapt: Toate celelalte, cu excepția Windowsphone 7, rămân platforme de nișă, fiind limitate la un singur producător per sistem de operare și până când se va produce o schimbare de politică.

Deci, este știrea că Android va fi platforma de a concura cu Symbian pentru primul loc pe piața de dispozitive mobile? Nu. Stiri vechi. Am luat asta pentru un an în urmă. Totuși, este bine să vedem că și alții din industrie văd lucrurile în mod clar.

Recomandat
Lasă Un Comentariu