Principal » general » Android preia Symbian ca cea mai bine vândută platformă smartphone din lume în Q4 2010

Android preia Symbian ca cea mai bine vândută platformă smartphone din lume în Q4 2010

general : Android preia Symbian ca cea mai bine vândută platformă smartphone din lume în Q4 2010

Canalys a publicat astăzi ultimul trimestru din Q4 2010 la nivel mondial la nivel de telefon inteligent de piață de date, care a arătat că Google Android a devenit platforma de lider.

Expedierile telefoanelor inteligente bazate pe Android au atins cifra de 32, 9 milioane, în timp ce dispozitivele care rulează platforma Symbian Nokia s-au deplasat ușor la 31, 0 milioane la nivel mondial. Dar Nokia și-a păstrat poziția de lider la nivel mondial de telefoane inteligente, cu o cotă de 28%. În al patrulea trimestru, piața mondială de telefonie inteligentă a continuat să crească, iar transferurile de 101, 2 milioane de unități au reprezentat o creștere de 89% față de anul precedent. Trimestrul final a dus la transferuri în decursul anului până la fracțiunea de sub 300 milioane de unități, cu o rată anuală de creștere de 80% față de 2009 (a se vedea tabelul de mai jos).

În trimestrul al patrulea, volumele de telefoane inteligente bazate pe sistemul de operare Google (Android, OMS și Tapas) au fost din nou impulsionate de performanțele puternice ale unui număr de furnizori, în special LG, Samsung, Acer și HTC, ale căror volume pe aceste platforme au crescut cu 4, 127% %, 709% și 371%, respectiv, față de anul precedent. HTC și Samsung au reprezentat împreună aproape 45% din livrările de telefoane bazate pe sistemul de operare Google.

La nivel regional, Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) a rămas cea mai mare piață, transporturile totalizând 38, 8 milioane și o rată de creștere anuală de 90%. Nokia a continuat să conducă în EMEA și Asia Pacific, dar în 2010 a fost depășit de RIM în America Latină, care a transportat peste un milion de unități decât Nokia în Q4 2010. Vânzătorul a fost ajutat în special de popularitatea telefoanelor inteligente de la mijlocul razei de acțiune, cum ar fi familia de dispozitive Curve.

Sursa: Comunicat de presă Canalys

Recomandat
Lasă Un Comentariu