Principal » general » Amazon face un caz pentru platformele fără DRM

Amazon face un caz pentru platformele fără DRM

general : Amazon face un caz pentru platformele fără DRM

Gestionarea drepturilor digitale (DRM) este orice tehnologie care inhibă utilizarea dispozitivelor sau a conținutului digital. Pe dispozitivele mobile, tehnologia DRM înseamnă adesea că producătorul sau furnizorul de servicii / conținut poate suspenda, închide sau șterge de la distanță conținuturile achiziționate sau chiar un dispozitiv în cazul în care consideră că utilizatorul încalcă acest lucru. Aceasta este limitarea controlului utilizatorului asupra dispozitivului și a conținutului pe care îl adresez în acest articol.

Linn și Amazon
Linn, un utilizator Kindle, și-a găsit brusc contul închis de Amazon, iar Kindle sa șters curat. Fără notificare. Fără explicație. Tot ce a cumpărat vreodată, a plecat. Dispozitivul ei total inutil pentru ea. Amazon spune că se datorează faptului că contul ei a fost "strâns legat" de un alt cont care a fost blocat, dar nu ar explica legăturile sau nu a oferit informații suplimentare. Linn trăiește în Norvegia, departe de jurisdicția lui Amazon, și total neajutorat. Iată link-ul: Exonerat de Amazon DRM.

Yomi și Twitter
Profilul meu twitter curent vă va spune că m-am înscris pe Twitter la începutul anului trecut. Bine; acest lucru nu este adevărat. Am fost activ pe Twitter mult mai devreme sub un mâner folosind numele meu propriu. Dintr-o dată, m-am trezit blocat Ca și în cazul lui Linn, am schimbat o serie de e-mailuri cu Twitter pentru a încerca să rezolv problema. Am fost stânjenit în același fel. Când m-am săturat de dans, am mers pur și simplu.

Abia după începutul anului trecut, o cunoștință ma convins să revin pe Twitter. Twitter nu este un exemplu DRM. Mi-am povestit pur și simplu experiența aici pentru a indica cât de obișnuită este furnizarea de servicii unice / furnizorii de conținut. Utilizatorul rămâne total neajutorat. Internetul este îngrămădit de asemenea povești de groază, deci acestea nu sunt cazuri izolate.

De asemenea, citiți: domnul Mo merge în Ghana (pentru Africa de Vest Telecom Summit 2014)

Platformele DRM
Cu ajutorul platformelor și serviciilor DRM, utilizatorul a cheltuit bani pe un dispozitiv și pe conținut - totuși poate fi aruncat în mod sumar și jefuit de achizițiile lor. Utilizatorii de platforme DRM trăiesc sub iluzia că își dețin achizițiile, când în realitate nu o fac. Totul achiziționat rămâne proprietatea furnizorului de servicii și poate fi retras din capriciul momentului. Totul a dispărut.

De exemplu, Amazon nu este singura platformă bazată pe DRM. Atât Google, cât și Apple sunt capabili să ștergă de la distanță dispozitive sau să dezactiveze conturile de utilizator în cazurile de încălcări ale DRM. Fanii Android sunt în mod constant jabbing la fanii iOS despre modul în care "deschis" platforma lor este, atunci când este doar o iluzie de deschidere. La apăsarea unui buton, dispozitivul mediu Android poate fi șters și de Google. Nu sunt sigur de cât de mult deține Microsoft pe dispozitivele și conținutul Windows Phone. Serviciile Cloud precum DropBox și SugarSync sunt și servicii controlate. Contul dvs. poate fi închis și conținutul poate fi șters exact așa. Serviciile de muzică bazate pe cloud, cum ar fi Spinlet, sunt bazate pe DRM și nu oferă utilizatorilor controlul asupra fișierelor achiziționate. După ce dezinstalați aplicația de pe dispozitiv, toate fișierele muzicale nu mai sunt accesibile.

N-aș fi putut să o pun mai bine decât cineva care a răspuns oamenilor care strigă despre problema DRM Amazon pe GigaOM:

Înțelegi că nu ai de ales, dar există. Suportați în schimb furnizorii fără DRM. Nu este nimic inerent greșit cu cărțile electronice. Ei sunt grozavi. Dar, la fel ca muzica și filmele, dacă susțineți un model care nu este în interesul vostru, nu vă surprindeți când vă înșurubați. Și nu plângeți să nu obțineți cele mai recente cele mai vândute mărci DRM-free. Dacă nu lucrați pentru schimbare, nu se va întâmpla vreodată.

Platforme non-DRM
Citind povestea lui Linn, îmi amintesc unul dintre motivele pentru care am insistat să dețin și să folosesc un smartphone care nu necesită un cont de utilizator să funcționeze și nu poate fi șters de la distanță de către producător. De asemenea, îmi pot încărca propriul conținut - muzică, video, cărți electronice - în afara magazinului producătorului așa cum doresc.

De asemenea, citiți: Războiul pentru smartphone nu va fi câștigat cu camerele

În toate celelalte domenii ale activităților umane, lumea promovează drepturile individului la autodeterminare și la toate, dar în tehnologie suntem și îmbrățișăm Matricea. Lumea poate fi în primejdie cu aceste sisteme ale secolului XXI care încearcă să limiteze controlul utilizatorului, dar nu sunt. Voi fi pentru totdeauna un avocat al platformelor fără DRM și în special a celor care oferă utilizatorilor controlul asupra conținutului lor.

Într-o răsucire, povestea lui Linn este Amazon, permițându-vă să știți de ce sunteți mai bine pe o platformă fără DRM. Eu, cumpăr un Kindle? Poate pentru scopuri de revizuire. Cei care v-ați interesat să utilizați unul ca șofer zilnic - în special cei din afara dvs. de jurisdicție - ați fost avertizați. Ești mai bine să-ți cheltuii banii pe altceva.

Recomandat
Lasă Un Comentariu