Principal » general » 300 de aplicații rău intenționate găsite în Magazin Google Play

300 de aplicații rău intenționate găsite în Magazin Google Play

general : 300 de aplicații rău intenționate găsite în Magazin Google Play

Magazinul Google Play este unul dintre cele mai sigure locuri pentru a obține aplicații pe Internet. Cu toate acestea, recent, au existat o serie de aplicații nesigure care au apărut în Magazin. Recent, firma eZanga de securitate a găsit mai mult de 300 de aplicații rău intenționate în Magazinul Google Play, care au generat clicuri de anunțuri frauduloase. Se estimează că aceste aplicații rău intenționate au costat agenți de publicitate în jur de 6, 5 miliarde de dolari până acum. Aceste aplicații par să fie create și trimise la magazinul Play de către roboți. Există aplicații cum ar fi Tuneatpea Personalization, Attunable și Classywall. În general, aceste aplicații sunt gratuite pentru descărcare, iar numărul de descărcări pentru ele variază de la mii mici la sute de mii.

Aceste aplicații rău intenționate nu pot face nimic asociat în mod obișnuit cu malware-ul, cum ar fi prăbușirea unui dispozitiv sau colectarea de informații despre utilizatori. Cu toate acestea, faptul că folosesc metode clandestine pentru a-și atinge obiectivele înseamnă cu siguranță că ar putea încerca ceva mai interesant și probabil că va reuși. Aceste aplicații generează sute sau chiar mii de solicitări per dispozitiv activ pe oră. Acest lucru este destul de profitabil, chiar și în zilele lente, dacă un dezvoltator de programe malware se poate îndepărta destul de mult cu Google, descoperind-o.

Există și alte efecte secundare negative ale acestor aplicații rău intenționate. În primul rând, aceste aplicații măresc consumul de memorie RAM și încărcarea procesorului și diminuează durata de viață a bateriei. Acest lucru ar putea duce la deteriorarea permanentă a dispozitivului pe termen lung. Mai mult, aceste aplicații ar putea elimina datele mobile ale utilizatorilor. acum, Magazinul Google Play este încă un loc mult mai sigur pentru a descărca aplicații decât alte site-uri. Cu toate acestea, Google devine mai puțin capabil să își protejeze utilizatorii de aceste aplicații. Prin urmare, merită să fiți vigilenți. Feriți-vă de aplicațiile gratuite care par prea generice și nu acordați niciodată mai multă permisiune aplicațiilor decât credeți că au nevoie pentru a-și îndeplini funcția primară fără a oferi explicații suficiente dezvoltatorului. De asemenea, ați putea să rulați aplicații printr-un program de verificare a programelor malware, doar pentru a fi în siguranță.

Citeste si: Fotografii: LOL !! A fost primul meu telefon
Recomandat
Lasă Un Comentariu